Следва

Миришеш ми на море

Конструктивност в деконструктивизма от Alexander McQueen

Готческо-викторианска история за една роза...

Runway преди 5 години

Новото Есен/Зима 2019 предложение на Сара Бъртън, като дизайнер за Alexander McQueen, отново отвежда публиката в една различна, мистична и мрачна реалност. Креативната свързва въображението си с дарк романтичността, визирайки розата като водещ елемент.

Работейки във вече утвърдена като сполучлива посока, Бъртън граади цялото на базата на мъжкарския жест, сложния тейлъринг и изисканата конструктивност с деконструктивни части. Мрачността и строгото поведение биват силно фрактурирани с инкорпориране на романтичното докосване, интерпретирано с нежността и фрагилното естество на розата, играеща главна роля в принт и конструктивния прочит.

Освен на моделиерството, Сара обръща внимание и на аксесоарите, отново решени в същата посока, базирайки елементите върху избраната от самия Маккуин, викторианска стилистика. Креативната ъпгрейдва цялото с декоративни вериги, кожени колани, груби обувки, множество glam-rock бижутерия, както и дарк романтичните, дантелени детайли и кристална бродерия, добавящи готическо-мистична естетичност.

Деконструктивно-конструктивната колекция роза на Alexander McQueen, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.