Следва

Blond Absolu за абсолютни блондинки: Kèrastase с първа серия за руси коси

We Love: Мистерията на Creme de la Mer

Някои казват, че е наука, а други, че е магия...

Face преди 5 години

Ако можем да споделим една вълнуваща новина, способна да оправи чието и да е настроение в навечерието на най-дамския празник, включително на цялата ни Редакция, то това е, подгответе се, пристигането на иконичния продукт Creme de la Mer в България.

Висшият пилотаж в грижата за кожата ще се предлага ексклузивно в Delirium Beauty Boutique в Сердика Център от началото на настоящия месец и докато нетърпеливо потъркваме ръце в чакане на заветния момент, припомняме си какво откроява La Mer от всичко останало в бюти индустрията.

Тайнствената формула на д-р Макс Хубер остава безкрайна мистерия и до ден днешен, а легендарната лечебна хидратация е закодирана в основата на елексира. Естествените природни сили за регенерация вдъхновяват развитието на формулата, а в основата, като източник на обновяване, е използван гигантския морски келп, набавян от крайбрежието на Ванкувър и имащ способността да расте с до 60 см на ден. Процедурата по набавянето на растението е трудоемка - то се събира ръчно в защитени и недокоснати води по крайбрежието на Ванкувър, а за обработката се използва единствено горната част на водораслото, като по този начин се запазва естествения баланс в екосистемата.

За да запази мощните си регенериращи свойства, ценното свежо водорасло е поставено върху лед и пренесено до изследователския център Макс Хубер, където започва трансформирането в тайната формула Miracle Broth. Процес на биоферментация между 3 и 4 месеца трансформира морския келп, витамини и други съставки в успокояващо кожата чудо, стоящо в основата на лечебната хидратация на Crème de la Mer. Същата техника на ферментиране се използва и в други отрасли като например винопроизводството за извличане на максимален ефект от силите на природата.

Високият стандарт на изработка се чете във всеки детайл от процеса. Със занаятчийски подход, всяко бурканче от Creme de la Mer бива ръчно напълнено в рамките на 8 часа до завършване на формулата, а температурата, в която това се случва, е постоянно контролирана. Чрез този метод съставките биват суспендирани под формата на емулсия, заключваща възхитителните възстановяващи свойства на морето, а в резултат кожата е дълбоко хидратирана, изпълнена с енергия и трансформирана с обещание за неотразимо сияние и младежко излъчване.

Като авиокосмически физик д-р Макс Хубер се вдъхновява от силата на физиката и енергията, за да поеме към иновативния подход за възстановяване виталността на кожата. С цел да бъдат имитирани слънчевата светлина и естественият ритъм на вълните, Miracle Broth е изложен на пулсираща звукова и светлинна енергия по време на процеса на ферментация, като по този начин засилва ефекта си за максимална полза за кожата. Все още на челни позиции в иновациите, Miracle Broth помага кожата да се зареди с енергия, подобрявайки общия вид и здравословен блясък.

Creme de la Mer намираме ексклузивно в Delirium Beauty Boutique в Сердика Център.

 

More Face