Топ 10: Най-доброто от Модния месец

Топ 10: Най-доброто от Модния месец

Модният месец, белязал все още далечния, но едновременно с това релевантен в момента сезон Есен/Зима 2019-та, идва под формата на пъстър и наситен с емоции маратон от изключителни дефилета - очаквано добро продължение при мнозина; подобаващ старт от един конкретен, а именно Еди за Celine; както и едно разтърсващо сбогуване с Карл Лагерфелд...

Събитията сами по себе си са значителни, но въпреки това светлината на прожекторите продължава да пада върху основното, а именно дрехите. Затова и днес подбираме най-добрите десет колекции от четирите основни модни точки Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж -те идват по-силни в своето впечатление откогато и да е - роклите са неустоими и съблазнителни, декорациите са богати и основно от пера и кристали, а силуетите са внушителни в своите обеми и структури>>>

Marc Jacobs
Марк Джейкъбс продължава да се движи в познатата ни от няколко сезона насам естетика, където на преден план излизат 80-те години на миналия век като посока, а силуетите се четат в най-разточителния си вид, взаимствани от Клод Монтана и Ив Сен Лоран. Обемите доминират и на места добиват екстремни размери - кашмирените палта и пелерини са сякаш напълнени с въздух, а роклите са драматично подсилени с пластове кринолин.

Rodarte
В типичния Rodarte дух, сестрите Мълеви не разочароват, а доставят, и то в богати дози целия разкош и драма, които сме способни да понесем. Темата, около която се завърта колекцията, са 30-те години на миналия век и по-конкретно Холивуд мюзикълите в този период. Много театралните силуети завладяват всеки един дизайн и детайл, който очите ни успяват да обходят - мащабен обем в рамената; грандиозни палацо панталони; метални колани с логото на къщата около талията; фин тюл с бродерия от розови сърца.

Chanel
Колекцията, новата есенно-зимна и последната на Карл за Chanel, представлява своеобразен край на една безпрецедентна модна кариера, каквато имаше Лагерфелд. Дизайните са изтънчени, с изящен тейлъринг и, разбира се, голяма част решени в туид десена, така иконичен за френската Къща. Шапката е на пиедестал, чантата е във формата на кабинка за лифт, а обувките носят типично зимен, много алпийски, привкус.

Loewe

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.