Следва

Този ясен обект на желаниетo: Hyundai IONIQ

Портретът на една дама: Zoë Isabella Kravitz

От мащабни блокбъстъри до хитови ТВ предавания, магнетичната муза зад аромата на YSL, Black Opium, бавно, но славно променя лицето на Холивуд пред очите ни...

Celebrities преди 5 години

"Ако знаете едно нещо за Зоуи Кравиц, то със сигурност е, че баща й е Лени Кравиц. Ако знаете още едно, то сигурно е, че майка й е актрисата Лиза Бонет." - Rolling Stone

Не, Зоуи не е само и единствено "дъщерята на..." Тя е дете на любовта. Родителите й се запознават, когато Лени все още се подвизава под псевдонима Romeo Blue и тепърва му предстои да запише първия си албум. Превръща се в младия татко, облечен в елече в змийски принт и тесни кожени панталони, отгледан под звуците на Дюк Елингтън. Тя, Лиза, е тийн звезда от семейния сериал The Cosby Show ("Шоуто на Козби"). Женят се на 16-ти ноември 1987-ма, след като бягат в Лас Вегас на двадесетия рожден ден на Лиза. Кратко след това Бонет забременява със Зоуи - дете на луда, артистична и почти детска любов.

Впоследствие пътищата на Лени и Лиза се разделят, а Зоуи заживява с майка си в Калифорния, където бива отгледана в спокойствие и възпитавана от майка си в търсенето на вътрешен мир още от ранна детска възраст. На 11-годишна възраст Зоуи напуска "рая" на гимназия Монтесори и заминава при баща си в Маями, после в Ню Йорк - следва го неотлъчно, крачейки смело по неговите стъпки към света на музиканти и музи, сред които Натали Имбрулия, Адриана Лима, Никол Кидман, Наоми Кембъл и много, много други.

Едва ли Лиза Бонет е предполагала, че историческата корица, която заснема за Rolling Stone през 88-ма, докато е бременна със Зоуи, ще бъде пресъздадена от дъщеря й 30 години по-късно. Технически, правейки това втората поява на Зоуи в Rolling Stone, ако броим първото й несъзнателно присъствие на заснемането на емблематичната корица.

Днес, на 30, Зоуи изглежда като човек, който успява да се радва на популярността си, но здраво стъпила на земята. Актьорската й кариера набира все по-голяма скорост, с най-забележително участие в превърналия се в култов сериал на HBO - Big Little Lies; роля, която Кравиц ще продължи да изпълнява и в дългоочаквания втори сезон на продукцията. На едно от първите места в списъка с постиженията й е фактът, че е лице на Black Opium аромата на YSL, също и че Креативният на Къщата, Антъни Вакарело, й се пише тотален фен. В последния кратък филм на Saint Laurent, режисиран от Натали Кангилем, Зоуи Кравиц е пременена в масивно яке с шипове, палто от овча кожа и леопардови ботуши и позира редом до Ленън Галахар. За да добави още малко към френския шик, музикантът СебастиАн сътворява саундтрак, "събиращ" заедно отделните елементи от кампанията и я превръща в абсолютно олицетворение на аромата.

В този смел дух, така отиващ на самата Зоуи, вместо стандартно интервю, Симон Либерати от L'officiel Paris задава на Зоуи ред върпоси à la Пруст, досущ като в нашия Въпросник на Пруст. Допадат ни доста, разбираме и още за Зоуи, ваш ред е>>>

L'officiel Paris: Кой е любимият ти писател?
Зоуи Кравиц:
Пати Смит.

L: Харесваш ли Паржи?
З.К.:
Да, разбира се. Париж е един от най-красивите градове на света. Баща ми живее там и съм натрупала толкова много спомени там през годините.

L: Имаш ли любим квартал?
З.К.:
Обожавам Le Marais - перфектният район за шопинг, хапване или просто наблюдаване на хората.

L: Използваш метрото в Ню Йорк, а качвала ли си се някога на парижкото метро?
З.К.:
Понякога. Използвам го, разбира се, но не много често, защото се губя.

L: Прекарала си част от детството си в каньона Топанда. Какви са спомените ти от този период?
З.К.:
Обожавах, че живея сред природата и в общност, в която най-важната ценност е любовта. Топанга е невероятно място, което ме подтикна на опозная и да се науча да оценявам естествената среда от много ранна детска възраст.

L: Кой е първият момент, в който се почувства свободна?
З.К.:
Когато се преместих в Ню Йорк на 15.

L: Коя е твоята простичка наслада от живота?
З.К.:
Да се разхождам из улиците на Ню Йорк със слушалки в ушите.

L: Кои качества цениш у мъжете?
З.К.:
Чувството за хумор и плочките.

L: Кои качеста цениш у жените?
З.К.:
Чувството за хумор и лоялността...?

L: Кой е твоят герой?
З.К.:
Майка ми.

L: Любимият ти цвят?
З.К.:
Зелено.

L: Важна ли е модата за теб?
З.К.:
Да, харесвам я, защото ми дава още един начин да изразя същността си.

L: Можеш ли да опишеш последната си "находка"?
З.К.:
Стар тишърт на Bob Marley & the Wailers.

L: Какво символизира Yves Saint Laurent за теб?
З.К.:
Изисканост, рок енд рол, андрогинност и класически шик.

L: Как се запозна с Антъни Вакарело? Какво в него те впечатли?
З.К.:
Срещнах го на първото му Saint Laurent шоу. Спокоен и сензитивен е; отдава значение на детайла. Истински артист.

Краткото блиц интервю е придружено от 7 направо-да-си-умреш кадъра, позиционирани в галерията горе>>>

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 2 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.