Круизът на Gucci заминава за Рим

Круизът на Gucci заминава за Рим

Майското шоу продължава своеобразния диалог на Алесандро Микеле със "Стария свят"...
 

Модният месец току-що приключи, а от Gucci вече споделят планове на следващата си рънуей спирка. От Къщата са заети с планирането на Круизната си колекция за 2020 (да, 2020!) и в съответствие с последната засегната от бранда тематика, Алесандро Микеле пренася предстоящата си колекция на локация, вдъхновена от "Стария свят". След миналогодишния Круиз в Арл, Франция, и кампанията за Pre-Fall 2019-та, заснета в Помпей, като следващ източник на вдъхновение за италианците, се нарежда Капитолийските музеи в Рим (Musei Capitolini).

Музеите дават живот на миналото по няколко начина - отговарят на и изпълват древната естетика чрез мащабни антични колекции, но същевременно напомнят на Микеле за детството му, прекарано в италианската столица. Преплитането на вдъхновение и удивление от изкуството с умилителните детски спомени от родния град на креативния дизайнер гарантира шоуто да достигне едно съвършено ново ниво на носталгия.

В допълнение към последните поредни няколко презентации на бранда, почитайки миналото, Круизната колекция за 2020 ще продължи тенденцията на Gucci да представя неограничените от сезони колекции на исторически локации - нещо, което се случва всяка година под креативното ръководство на Микеле. Вместо единствено да извлича някаква материална изгода от античната естетика, Къщата ще използва влиянието й, за да се вдъхнови, да сътвори нещо ново и после да върне това вдъхновени отново във "вените" на Рим. Разбира се, не става дума единствено за принос откъм изкуството, а и за материално дарение за период от две години напред, което има за цел да подпомогне реставрацията на Тарпейската скала, скала в южната част по продължение на Капитолийския хълм.

След последната есенна и доста edgy презентация в Милано, всичко сочи натам, че завръщането на Gucci в Рим ще представлява и завръщане към чудатата класика, присъща на бранда. Освен, разбира се, ако Алесандро не готви поредна изненада. Но дали Круизната колекция ще включва емблематичните за бранда ренесанонсови нотки на вдъхновение, кутюр тоги, или трибют към детството на дизайнера, е сигурно, че ревюто, както и всички предходни, ще превземе Интернет пространството, благодарение на милениал поколението - абсолютен поклонник на Gucci естетиката.

В галерията горе>>> си припомняме 115 аутфита миналогодишното Gucci съвършенство в най-чиста круизна форма.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia