Следва

С лекции, прожекции, изложби, турове и VR продължава програмата „100 години Баухаус“ в София

София Филм Фест и Галерия Синтезис предтавят изложба „Moving Stills – филми за фотография от Триша Зиф"

Правете #КИНО, не война!

Events преди 5 години



София Филм Фест и Галерия Синтезис
Ви канят на изложбата „Moving Stills – филми за фотография от Триша Зиф". Тя е фокусирана върху четири от филмите на известната режисьорка: „Чеволюция" (2008)„Мексиканският куфар" (2011), „Човекът, който видя твърде много" (2016) и „Уиткин и Уиткин" (2017). Те разказват историите на четирима фотографи: Алберто Корда, Робърт Капа, Енрике Метинидес и Джоел-Питър Уиткин



Изложбата е продължение на тематичния модул „Кино и фотография", в който галерия Синтезис показва изложби на значими фотографи и режисьори, подчертаващи връзката между фотографията и киното, в партньорство със София Филм Фест. През 2018 г. в рамките на фестивала беше показана изложбата „Сергей Параджанов: Homo Liber" на грузинския фотограф Юрий Мечитов.





Изложбата Moving Stills включва емблематични кадри на световноизвестните фотографи
Робърт Капа, Герда Таро, Дейвид „Чим" Сиймор, Алберто Корда, Енрике Метинидес
и Джоел-Питър Уиткин, както и документи, плакати и артефакти, свързани с филмите на Триша Зиф.





Изложбата е основният повод за третото посещение на Триша Зиф в София.
 През 2015 година тя е председател на документалното жури на София Филм Фест, а през 2016 година води майсторски клас в рамките на фестивала. По време на гостуването си в галерия Синтезис Триша ще изнесе майсторски клас и ще представи три от своите филми.



Откриване на 12 март, вторник, 19:00 часа, в присъствието на автора. Куратор - Надежда Павлова. Изложбата ще продължо до 8 април.


More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?