Следва

Petar Petrov се продава (и разпродава) за 925 евро чифта

Как феминизмът ще спаси света според Даян фон Фюрстенберг и Ашли Лонгшор

Американската дизайнерка Даян фон Фюрстенберг обединява сили с известната художничка Ашли Лонгшор, за да отпразнуват женския месец в една страхотна арт колаборация, акцентираща върху силните жени, оставили своя отпечатък в историята и/или модерното общество...

All fashion преди 5 години

Даян фон Фюрстенберг, освен с едноименната модна империя, е разпознаваема още със своята платформа, която усилено използва през годините за промотиране на женските права и равноправието между половете. С великолепния пример, който тя самата е, белгийската дизайнерка използва месец март като добър повод за отпразнуване на силните жени, които всички ние познаваме.


Даян фон Фюрстенберг

В серия от микс медия портрети, фон Фюрстенберг и Лонгшор отбелязват значимостта на женските лидери от миналото и настоящето, нанесли осезаема промяна, всяка в своята тясна сфера. Общо 30 на брой, избраните жени "оживяват" на платното в много пъстри и смели портрети, които Лонгшор изпипва в особено разпознаваемия си стил. Маниерът на изобразяване е тясно свързан и с творчеството на Даян - цветовите схеми и принтовете са директно взаимствани от познатото й в цял свят творчество.


Жанклин Кенеди - Онасис

Самата Даян с неприкрит ентусиазъм споделя следното:"Когато се запознах с Ашли, силно се впечатлих от яркия й талант и желанието за живот. Вълнувам се, че се обединихме, за да отпразнуваме интернационалния месец на жената, показвайки и припомняйки впечатляващите дами в историята. Дадох своя списък с примери, вдъхновили ме с енергията и постиженията си, а тя се справи блестящо в интерпретацията!"


Опра Уинфри

Запомнящите се портрети биват изложени в нюйоркското студио на дизайнерката, а изложбата ще бъде отворена за посетители в продължение на целия месец март>>>


Елизабет Тейлър


Рут Гинсбург


Нина Симон

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 21 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.