Следва

Petar Petrov се продава (и разпродава) за 925 евро чифта

Как феминизмът ще спаси света според Даян фон Фюрстенберг и Ашли Лонгшор

Американската дизайнерка Даян фон Фюрстенберг обединява сили с известната художничка Ашли Лонгшор, за да отпразнуват женския месец в една страхотна арт колаборация, акцентираща върху силните жени, оставили своя отпечатък в историята и/или модерното общество...

All fashion преди 5 години

Даян фон Фюрстенберг, освен с едноименната модна империя, е разпознаваема още със своята платформа, която усилено използва през годините за промотиране на женските права и равноправието между половете. С великолепния пример, който тя самата е, белгийската дизайнерка използва месец март като добър повод за отпразнуване на силните жени, които всички ние познаваме.


Даян фон Фюрстенберг

В серия от микс медия портрети, фон Фюрстенберг и Лонгшор отбелязват значимостта на женските лидери от миналото и настоящето, нанесли осезаема промяна, всяка в своята тясна сфера. Общо 30 на брой, избраните жени "оживяват" на платното в много пъстри и смели портрети, които Лонгшор изпипва в особено разпознаваемия си стил. Маниерът на изобразяване е тясно свързан и с творчеството на Даян - цветовите схеми и принтовете са директно взаимствани от познатото й в цял свят творчество.


Жанклин Кенеди - Онасис

Самата Даян с неприкрит ентусиазъм споделя следното:"Когато се запознах с Ашли, силно се впечатлих от яркия й талант и желанието за живот. Вълнувам се, че се обединихме, за да отпразнуваме интернационалния месец на жената, показвайки и припомняйки впечатляващите дами в историята. Дадох своя списък с примери, вдъхновили ме с енергията и постиженията си, а тя се справи блестящо в интерпретацията!"


Опра Уинфри

Запомнящите се портрети биват изложени в нюйоркското студио на дизайнерката, а изложбата ще бъде отворена за посетители в продължение на целия месец март>>>


Елизабет Тейлър


Рут Гинсбург


Нина Симон

More All fashion