Следва

#ootd: break up with your girlfriend, i'm bored

Искаме да носим геометрична затворена крива на окръжността

put a dot on it...

All fashion преди 5 години

Принтът, който стана вирусен миналата пролет се побира в безкрайната геометрична затворена крива на окръжността. Запълнена с тъмен или светъл нюанс, малка, голяма, средна - тук размерът не е от значение, стига да е polka dot.


Този сезон точките идват не в цветовете, които сме очаквали и включват неутралната тоналност в уравнението. Оставяме настрана класическия черно-бял печат на полка-та, защото през пролетта на 2019 г. ще залагаме на други тоналности, които вече са най-новата мания в стрийт модния живот.

Оранжевият официално бе провъзгласен за цвета на миналия пролетен сезон и удължаването на неговата хегемония доведе до хроматичен диапазон от земни тонове, който премахна класическото комбо на черно и бяло. Същото се случи и с тенденцията "на точки". Ризи, панталони, поли, сака, дори аксесоари като чанти или бански костюми се "боядисаха" в принта на polka dots.

За идните топли дни мнозина от големите имена във фешън индустрията се подчиниха отново на кръглата окръжност, включвайки принта в колекциите си. За Пролет/Лято 2019-та Каролина Ерера представи дизайни, в които цветята и точките се смесват, създавайки визуален спектакъл от мини и макси рокли.


Еди Слиман за Celine отвори дефилето си с къса рокля с оувърсайз кройка и принт на черно-бели polka dots. Италианците, пък, от Max Mara смениха монхорома със земни тонове и тъмнокафяви нюанси, които са по-близо до зеленото.


Редактори, стилисти, специалисти в модната сфера моментално поддадоха на старата-нова тенденция и по време на месеца на галено наречен "Седмица на модата" прегърнаха идеята за принт на безкрайни окръжности, комбинирайки костюм в кафяво на черни точни с черно поло или пък обратното в комплиментация с класически черни обувки.

Априори polka dot трендът обещава да се превърне в иконичното: Florals? For Spring? Groundbreaking... но засега ни харесва, нищо че пролетното не носи убити тонове, въпреки че му отиват!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.