Следва

#ootd: break up with your girlfriend, i'm bored

Искаме да носим геометрична затворена крива на окръжността

put a dot on it...

All fashion преди 5 години

Принтът, който стана вирусен миналата пролет се побира в безкрайната геометрична затворена крива на окръжността. Запълнена с тъмен или светъл нюанс, малка, голяма, средна - тук размерът не е от значение, стига да е polka dot.


Този сезон точките идват не в цветовете, които сме очаквали и включват неутралната тоналност в уравнението. Оставяме настрана класическия черно-бял печат на полка-та, защото през пролетта на 2019 г. ще залагаме на други тоналности, които вече са най-новата мания в стрийт модния живот.

Оранжевият официално бе провъзгласен за цвета на миналия пролетен сезон и удължаването на неговата хегемония доведе до хроматичен диапазон от земни тонове, който премахна класическото комбо на черно и бяло. Същото се случи и с тенденцията "на точки". Ризи, панталони, поли, сака, дори аксесоари като чанти или бански костюми се "боядисаха" в принта на polka dots.

За идните топли дни мнозина от големите имена във фешън индустрията се подчиниха отново на кръглата окръжност, включвайки принта в колекциите си. За Пролет/Лято 2019-та Каролина Ерера представи дизайни, в които цветята и точките се смесват, създавайки визуален спектакъл от мини и макси рокли.


Еди Слиман за Celine отвори дефилето си с къса рокля с оувърсайз кройка и принт на черно-бели polka dots. Италианците, пък, от Max Mara смениха монхорома със земни тонове и тъмнокафяви нюанси, които са по-близо до зеленото.


Редактори, стилисти, специалисти в модната сфера моментално поддадоха на старата-нова тенденция и по време на месеца на галено наречен "Седмица на модата" прегърнаха идеята за принт на безкрайни окръжности, комбинирайки костюм в кафяво на черни точни с черно поло или пък обратното в комплиментация с класически черни обувки.

Априори polka dot трендът обещава да се превърне в иконичното: Florals? For Spring? Groundbreaking... но засега ни харесва, нищо че пролетното не носи убити тонове, въпреки че му отиват!

More All fashion