Следва

Art Act: Ървинг Пен

От Женева направо у нас! Паоло Пининфарина, гост на Ден на италианския дизайн

Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер България организират конференция „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation", на която основен лектор ще бъде инж. Паоло Пининфарина...

People of art преди 5 години

Диригентът на легендарното дизайнерско студио пристига у нас директно от автосалона в Женева, където представи забележителния електрически суперавтомобил Pininfarina Battista. Събитието ще се проведе на 19 март 2019, вторник, от 16:00 ч. в София Тех Парк, иновационен форум „Джон Атанасов“, в рамките на III Ден на италианския дизайн по света.

Събитието се провежда в сътрудничество с Италиански Културен Институт в София и с подкрепата на CAP Arreghini, METALSISTEM, Алиталия, Е.Миролио, My Tech.

За трети път в различни страни по света ще бъде отбелязан денят на италианския дизайн, като през 2019 събитието ще бъде посветено на аутомотив дизайна. Входът е свободен, а всички почитатели на дизайна – автомобилен, интериорен и продуктов – са добре дошли на 19 март от 16:00 ч. в иновационен форум „Джон Атанасов“ в рамките на София Тех Парк.

Специален гост на събитието ще бъде инж. Паоло Пининфарина, който ще изнесе презентация, посветена на традициите и иновациите в дизайна като далеч ще надхвърли границите на автомобилния сектор. Инж. Паоло Пининфарина идва в София директно от автосалона в Женева. На брега на Женевското езеро се състоя премиерата на първия изцяло самостоятелно разработен суперавтомобил на Pininfarina, кръстен на основателя на компанията Battista Pininfarina. Изцяло електрическата високотехнологична хиперкола с 1900 к.с. открадна шоуто от утвърдени имена в автомобилната индустрия като Ferrari и Koenigsegg.

В София инж. Пининфарина ще разкаже повече за проекта за създаването на Pininfarina Battista и ще разкрие подробности от кухнята на световния дизайн. Паоло Пининфарина вече десет години ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Pininfarina може да се похвали с дизайн на влакове, самолети, яхти, интериорни решения и множество потребителски стоки, които носят известния подпис на студиото.

Денят на дизайна ще бъде открит от г-н Емил Караниколов, министър на икономиката, Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Република Италия и главния архитект на Столична община г-н Здравко Здравков.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра