Следва

Тази, тази и тази: Чантите от есенните дефилета, на които хвърлихме око

Trend Report: Neón

Неонът, под една или друга форма присъства на модния небосклон още от изминалата година, но макар и не съвсем тайно да се надявахме, че без много шум ще се оттегли в забрава, съвсем противно на очакванията, се завръща с гръм и трясък за настоящия вече пролетно-летен сезон...

All fashion преди 5 години

Отдаваме популярността на мини тренда основно на осезаемото влияние на 80-те години на миналия век в момента, които се разпростират в почти всяко едно от тенденциозните течения за сезона, съобразени с видяното от дефилетата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Болезнено ярките оранжеви, жълти, лилави, розови и зелени тонове обаче съвсем комфортно се наместват в дизайнерските колекции. Интересното при тях е, че те не са част единствено от по-експерименталните имена в сферата, но се наблюдават дори и при по-строгите в естетиката си такива като Emporio Armani например.


Emporio Armani


Balenciaga

Що се отнася до дизайн подхода, то креативните имена се ориентират основно около кежуал материите, които поддържат общия тон стрийт ориентиран и някак по-лесен за носене. Други пък подхождат с разточителство наум и използват купища сатен и дантела за сътворяването на дизайните си - Versace и красиво движещите се рокли са чудесният пример за това, в комбинация с тоналните аксесоари.


Versace

При House of Holland пък обаянието на пипкавата палитра идва в пълния си блясък - дизайнерът не се доверява на един единствен тон за дадена визия, а напротив, съчетава ги винаги по няколко, като това съвсем не е основният акцент в lineup-а, представен в Лондон>>>


House of Holland


Cushnie


Emilia Wickstead


Koche


Off-white


Jeremy Scott

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 12 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.