Следва

Новата Фрида Кало: Коя е София Хаджипантели?

Крадем бюти визии направо от подиума: Неон, червени glossy устни & перли за разкош

make it up and put some makeup…

Face преди 5 години

Опиянението от Модния месец все още ни "тресе", а и съвсем нерядко скролваме в подкатегорията Runway, за да си припомним великолепните творения от котешката пътечка, презентирани ни през последните пет седмици. За първа спирка в своеобразното си обобщение избрахме чантите, а днес обръщаме повече внимание и на бюти визиите, предложени и заявени като абсолютни тенденции за предстоящия сезон.

Небезизвестен е фактът, че дизайнерите имат различен поглед върху тенденциите и сезон след сезон ни предоставят собствените си интерпретации по темата с цел по-добро представяне на творенията си, но тук-таме се срещат и такива, до известна степен съвпадащи си по тълкувание. Погледнато откъм макиаж, настоящият сезон е резервиран за двете крайности и нищо помежду им. От една страна, творците залагат на класическия женствен прочит, а от друга, гримът е разгледан в една експериментална, леко авангардна и много смела посока.

Whatever the vibe, find your tribe в селектираните, определящи образа на красота (поне през идния сезон), седем макиаж тенденции по-долу>>>

MATTE RED LIPS

Червеното матово червило отново е No1 в тенденциозен смисъл. Кадифеният ефект върху устните перфектно е в състояние да допълни всяка една неутрална или контрастно на нея, еджи бюти визия.

Paco Rabanne

Louis Vuitton

Helmut Lang

A FLUSH OF BLUSH

Свежо, нежно и естествено. На база на неутрално гримираното лице, главният акцент отново е нежен, постигнат чрез леко розовеещ и избран в естествен подтон руж.

Dolce & Gabbana

Aigner

Chanel

GRAPHIC EYES

Експерименталност този сезона е позволена единствено откъм очите, разгледани през графична призма. Разнообразието от креативност започва с минималистично очертание, преминава към футуристично или в краен вариант, максималистично разгледано в металически оттенъци.

Dior

Moon Young Hee

Giambattista Valli

SMOKEY NEUTRALS

Опушеният грим няма как да избяга от списъка с тенденции, но този път е една идея по-различен. Вместо доминантността на черното, опушеното око за сезона е разгледано в неутрална, развиваща се от бледо бежово и пясъчно до кестеняво кафявата палитра.

Tom Ford

Elie Saab

Max Mara

DEWY LIPS

Плътни, сочни и изкусителни. Вместо ижекционен пълнеж, мейкъп артистите предлагат тотална покривност с натурален тон и много сияйност за свеж и пухкав ефект на текстурата на устните.

Badgley Mischka

Christopher Kane

Naeem Khan

NEON SHOTS

Неон манията започва още отсега в посока на облеклото, за която говорихме в тазседмичния Trend Report, а относно грима, неоновият прочит е разгледан в минималистични "щрихи" върху клепачите или под окото, добавящи доза доминантност и младежки дух във визиите.

Carolina Herrera

Guy Laroche

Natasha Zinko

MINIMALIST-TO-MAXIMALIST-GLITZ

Става ли дума за блясък, предложенията са различни, даващи възможност за адаптация на образа спрямо възгледите. За минималистите, дори една перлена точка в областта на очите е достатъчна, а при максималистите, цялостно боядисаното в брокат око е перфектно решение за луксозно-скъпарска глам визия.

Adeam

Dries Van Noten

Halpern

More Face