Следва

The perfect match

Кой кой е в модата днес: Сестрите Вентурини и личният им бранд Medea

fashion family...

All fashion преди 5 години

Небезизвестните сестри близначки Камила и Джулия Вентурини, освен като Instagram модни знаменитости, могат да се похвалят и с амплоато си на дизайнерки, благодарение на съвсем младия бранд Medea, който макар и да няма навършена цяла година от съществуването си, се радва на завиден успех.

Италианките започват модната си кариера първоначално като модели, познаваме ги предимно от миланската седмица на модата, където дефилират за едни от големите имена, а след това продължават да поддържат Instagram профил, който успешно трупа последователи, докато междувременно се извяват и като режисьори и артисти.





Още през изминалата 2018-та обаче, родените в малкото италианско градче Гарда сестри, решават да поемат в друга посока и да се занимават именно с дизайн. В интервю пред Vogue Italia самата Джулия споделя следното: "Винаги сме искали да работим по някакъв проект заедно, но никога досега не сме се съгласявали коя е правилната идея. Но когато се замислихме за дизайн на чанта, приличащ на подаръчна торбичка, знаехме, че сме на прав път. Не понасям думата гениален, а ироничното в случая е, че дизайнът наистина е такъв. Но нека видим докъде ще стигнем...".



Момичетата са едва на 30 години, когато основат Medea, чието име пък води началото си от едноименния филм на Пиер Паоло Пазолини от 1969-та и първоначално стартират с един единствен модел - шопър чантата Prima в четири размера и осем цветови комбинации. Самият бранд е позициониран в Милано, но всеки един от дизайните всъщност бива изработен във Верона. Интересът към тях е наистина голям - не кой друг, а самата Риана публикува пост в Instagram с една от техните чанти, а поръчките от гигантите като Selfridges, Dover Street Market и Opening Ceremony не закъсняват, а цената за един модел варира между 350 и 610 паунда. За 2019-та младите дизайнерки успяват да подготвят колаборация с известната американска фотографка Нан Голдин, изразяваща се в принт на нейни фотографии върху чантите, а дебютът на линията се случи по време на наскоро приключилата седмица на модата в Ню Йорк.





Сестрите Вентурини се разпростират измежду много малките или открито оувърсайзд силуети за своите дизайни, в щампирана кроко кожа, гладка или лак такава, а палитрата, освен необходимите неутрални тонове, включва изобилие от ярки и захарни нюанси. За пролетно-летния сезон те успяват да представят и един нов модел - Hanna, който всъщност се предполага да запълни липсата на чанта в колекцията със стандартен и удобен за ежедневието размер. Историята около създаването му също идва с любопитна концепция, подобно на всичко останало, с което сестрите Вентурини се заемат. Не просто името зад модела, но и особеностите му са инспирирани от музата на режисьора Райнер Вернер Фасбиндер - Хана Шигула и нейния "силен, но женствен стил".

По впечатляващ начин сестрите успяват да преведат случващото се във фантазиите им в реалност, презентирайки пролетно-лятната си кампания, в която те самите биват главните героини и идват преобразени като вещици. Камила и Джулия посочват, че Медея е името на вещица от Древногръцката митология, която в случая "оживява" х2 с малко помощ от сценичния грим и винтидж творенията на McQueen, Galliano и Givenchy. Кадрите пък биват запечатани в лондонския квартал Хайд Парк под формата сюрреалистичен епизод, провокиращ множество въпроси, а отговорът на дизайнерското дуо идва с лаконичното: "Обичаме да изненадваме хората..."





Всички модели на бранда откриваме тук.

More All fashion