Следва

Trend Report: Нинджа от глава до пети

Labels: Carlo Pignatelli

Роден в Латиано, Бриндизи, (Италия) през 1944 година, световноизвестният дизайнер Carlo Pignatelli е прочут...

All fashion преди 14 години

Роден в Латиано, Бриндизи, (Италия) през 1944 година, световноизвестният дизайнер Carlo Pignatelli е прочут най-вече с официалните си мъжки облекла. Повече от 40 години са минали откакто започва кариерата си в ателиетата на популярни шивачи, учейки изкуството на модата.

Карло Пинятели революционира официалните и сватбени облекла по неповторим начин. Неговите креативност и търсене го подтикват да проектира наново стилистични форми и идеи в област от модата, която в дълбока връзка с традициите.

Дизайнерът прави дебюта си през 1980 с ръчно правена мъжка колекция. Атипичен младоженец се появява на подиума в необичайни линии, цветове и материи, създадени за мъжа, който иска най-накрая да играе главната роля в церемонията, която до този момент се е въртяла предимно около булката.



От Турин лейбълът стъпва на подиумите в Милано през 1993 година. Успехът, който си спечелва, убеждава студиото да продължи продукцията си като използва някои индустриални техники в ръчните си изработки. Тези дни ателието шие по поръчка облекла за знаменитости и за най-изискани клиенти.



През 1995 година Пинятели и Ювентус подписват договор за съдружие и дизайнерът създава официални те облекла на отбора. След тях прави дизайни и за Националния отбор на Италия, както и Олимпик де Марсилия, Торино и Уатфорд.



Днес, след повече от двайсет колекции на Carlo Pignatelli, включително тези от линията му с аксесоари, обхващат и мъжкия и дамския свят.

"Във всяка от моите колекции ще намерите част от мен, изкуството на висшата мода, внимателното търсене на качество и иновации и базовите принципи на собственото ни „Произведено в Италия.”, казва дизайнерът.

More All fashion