Следва

Майчинският гардероб на Меган струва над половин милион

Стил урок на седмицата: Modern Pearls

Предимно с репутация на доста стерилен и леко старомоден аксесоар, перлите са от онези бижута, към които неизменно се завръщаме на приливи и отливи, в зависимост от тенденциите или чисто и просто личната нагласа за момента.

All fashion преди 5 години

За наша огромна радост обаче Пролет/Лято 2019-та предполага възраждането на претенциозното бижу с пълна сила. Примери за казаното можем да посочим от котешката пътечка, както и още от улицата, където завърналият се от дълбините на бабината кутия за бижута тренд, разцъфтява красиво.

Chanel, със славата си на ценители на класиката, разбира се, не позволяват отсъствието на луксозния детайл от която и да е своя колекция, а мнозина други сред изявените в момента имена, представят своя прочит. Oscar de la Renta в лицата на креативните директори Лаура Ким и Фернандо Гарсия, разглежда перления прочит през модерната и почти минималистична призма, където асиметричните барокови перли комплиментират интересните големи, но същевременно фини обици и колиета.

Chanel

Oscar de la Renta

Сложно скулптурираните дизайни се радват на същия, та ако не и още по-голям успех на улицата, където Instagram момичетата умело разиграват бижуто в букет от стилистични образи. Освен съобразявайки перлите всяка със своя персонален стил, те показват една обща линия, която можем да определим като особено значима при опитомяването на тренда. Става въпрос именно за изобилието при стайлинга, където перленото колие рядко бива оставено само, а напротив почти винаги е вярно придружено от още много други производни като верижки, пръстени, колиета, а защо не и още перли. Максимализмът като течение важи с пълна сила и тук, подобно на почти всяко друго направление в случващия се вече пролетно-летен сезон.

More All fashion