Следва

HBO призовава феновете на "Игра на тронове" да дадат "КРЪВ ЗА ТРОНА"

Четиво в четвъртък: "Соленият вкус на вятъра"

Кристални тюркоазени води, фин бял пясък, смайващи пещери и арки. Закинтос е мечтаната дестинация за вълшебна ваканция...

Books преди 5 години

"Мила Холи, Ти не ме помниш, но аз мисля за теб всеки ден. Аз бях в деня на раждането ти и те виждах всеки ден до петата ти година. Съжалявам, но когато четеш това писмо, няма да съм между живите. Не знам дали майка ти Джени е споменавала за мен, но аз съм леля ти Сандра, нейната сестра. Или по-точно бях нейната сестра, тъй като майка ти почина, когато ти беше само на осемнайсет, за което ми е много мъчно. Тревожех се, че тя не ми се обажда, но за мой срам доскоро страхът и надеждата ме възпираха да науча истината... Надявах се, че ме е забравила, че се е отказала от мен. Ето това заслужих накрая. Сигурно имаш много въпроси. За мен и за майка ти, защо ме нямаше, докато растеше. Опасявам се, че вече нямам време да им отговоря. Надявам се, ако дойдеш на Закинтос, в къщата, където всичко започна, да намериш част от отговорите сред разрухата, която оставям. Много съжалявам, че не се познавахме добре, Холи, и се надявам, че ще намериш онова, което търсиш в живота.

С цялата ми обич, Сандра

П.П. Ключът е под саксията.

– Дами и господа, след малко започваме да се спускаме над Закинтос. Моля заемете местата си, изправете облегалките и закопчайте предпазните колани. Слънцето се спускаше в унес и гледката беше повече от зашеметяваща. Лъчите се отразяваха в морската шир, а в далечината се издигаха високи и ниски планински вериги. Самолетът зави на запад и се насочи към пистата, а морето сякаш се надигна с почти застрашителна скорост. Холи зърна известния остров на костенурките, за който чете толкова много през последната седмица. На няколко мили от брега той наистина приличаше на изплуваща от морето костенурка. Част от пътниците също го бяха забелязали и ахкаха радостно. Мярна се плаж с хора, които се наслаждаваха на последните слънчеви лъчи. За пръв път след един кратък миг призори Холи усети нов прилив на въодушевление. Летището беше едва ли не призрачно спокойно след лудницата на „Гатуик“. Имаше само двама служители, като единият леко й намигна, докато й връщаше паспорта. Имаше две въртележки с багаж и Холи зачака куфара си. Две момичета, които изглеждаха на осемнайсет, застанаха до нея.(...)"


Холи пристига на острова, за да продаде къща, която неочаквано е наследила. Но Закинтос крие дълбоки семейни тайни, които тя не може да подмине. С помощта на обаятелния си съсед Ейдън, Холи изследва както приказния остров, така и миналото на майка си.

С всяко следващо откритие тя започва да лекува собствените си рани. Пред нея се разкрива неочакван път към щастието, но за да сбъдне мечтите си, трябва да събере смелост да направи решителната крачка и да повярва в себе си.

"Соленият вкус на вятъра" е завладяваща романтична история, която ни пренася сред екзотичните плажове и зелените хълмове на Закинтос.

Изабел Брум е родена 9 дни преди да настъпи 1980 година. Завършва медийни науки и работи като редактор. Тя обожава пътешествията и непрестанно изследва нови локации в търсене на подходящото място, на което да се развият сюжетите на книгите й. Остров Закинтос Изабел определя като своя втори дом и се отбива там поне веднъж годишно.

Дата на издаване: 19 март 2019 г.
Цена: 15.99 лв.
Брой страници: 280
Формат: 13x20 см
ISBN: 978-954-389-515-1

More from View Sofia

България е една от шестте страни, представени в зрелищния четвърти сезон на "Европа отвисоко"

Movies & TV преди 1 година

Изцяло новата поредица от 6 части стартира с вдъхновяващо въздушно пътешествие из България на 18 септември в 22:00 ч. само по National Geographic! Останалите епизоди ни отвеждат в Сърбия, Румъния, Дания, Шотландия И Белгия...  

Face to face: Кристина Спасовска

People of art преди 9 години

Съвременният градски човек е човек, който има свой собствен дух и енергия, забързан е в ежедневието си, занимава се поне с три неща едновременно, търси промяна, обича изкуството и вярва силно, че нещата се движат стремглаво напред...

More Books