Следва

Половинки, цял, тропически щампи: На Роузи колекцията бански

Peggy Gou разтърси Върджил Абло, София няма да й се опре

Корейката, базирана в Берлин, идва за първи път в София в разгара на кариерата си. На 30-ти март YALTA Club ще посрещне любимката на Върджил Абло в Room 1, където ще чуем безупречните сетове, които карат стотици хиляди души по света да крещят името ѝ...

Сподели

Dance ’n’ electronic. По този начин, ясно и лаконично Пеги Гу отговаря какъв е стилът на музиката, която пуска. Но на въпроса какъв е стилът на първата й ever модна линия, озаглавена Kirin, Пеги разгръща дар словото си, описвайки я доста по-живописно.

Колекцията е насочена към базисовото облекло, разгледано чрез стилистики, характерни за dance и electronic течението не само в музикалната култура, но и като стил на живот. 28-годишната диджейка, същевременно и дизайнерка, ориентира нещата към функционалността с цел уют и удобство, разгледани в диско посока + доза ретро прочит и хипстърско настроение.

Презентирана пред множество известни гости, сред които Юн Ан, Вирджил Абло и Марсело Бърлон, колекцията разказва за свобода, доминантност, самостоятелност и модерно женствено поведение. С цел буквална интерпретация, диджейката, която идва да раздвижи София, демонстрира избраните параметри в ясна конструктивност, фина материя, множество разрези, детайлизирани кантове и аксесоари.

В духа на темата, Гу аранжира предложението си в гамата на неутралните сиви, бели и черни тонове, допълнени с диско присъствие на синьо, червено, електрическо жълто и зелено. За цялостен завършек колекцията е обогатена от присъствието на абстрактни, графични, животински и калиграфически принтове.

Принадлежащата на подиума колекция Kirin на Peggy Gou, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Копенхаген: Ganni Spring 2024

Runway преди 3 седмици

Обмисляйки посоката, в която да поеме за пролетта и лятото за 2024, творческият директор на Ganni Дите Рефструп (Ditte Reffstrup) се оказва в позната ситуация: на вечеря, обсъждайки изкуствения интелект със съпруга си и съосновател на Ganni Николай Рефструп. Мистър Рефструп вади своя iPhone и моли AI да измисли насока за колекция на Ganni въз основа на съвсем елементарна информация. „Беше доста плашещо за четене, но и супер интересно.“