Следва

Pink Stripes

Този ясен обект на желанието: Baguette на пайети

митичната чантичка на Fendi...

Shopping преди 5 години

"This is not a bag, it's a Baguette!", казава Сара Джесика Паркър в един от най-новите рекламни видеоклипове Fendi за кампанията, която представя за пореден път емблематичната им чанта, обект на желанието на не една и две фешънисти.

Разбира се, италианската къща не би могла да избере по-добър посланик на Baguette, този звезден аксесоар, от Кари Брадшоу - все пак в допълнение към Маноло, поредицата "Сексът и градът" помогна на чантата да се появи на модната карта в края на 90-те години.


В началото на 2000 г. създаден от дъщерята на основателите на марката - Силвия Вентурини, аксесоарът се откроява с късата си дръжка и с интересната ясна фигура на френския хляб.

Преиздадена хиляда и един път, нейната 15-та годишнина бе отбелязана през 2012 г., с публикуването на Baguettemania - книга-албум, издадена от Rizzoli, която направи визуален преглед на еволюцията на стила на Baguette.

Ето че сега от Fendi отново са готови да "наводнят" пазара със звездния си аксесоар, който този път е решен в лилави пайети. Модел, създаден първоначално за есенно-зимната колекция 1999-2000 г. на италианската къща. Любопитното е, че този път в допълнение към късата дръжка се включва и такава с по-голям размер за носене на рамото.

Baguette вече е достъпна за пре-продажба на уебсайта на Fendi /цената й е скромните 3 хиляди евро/, но ще ни се наложи да изчакаме до средата на юли, за да можем се насладим на фината й изработка и в бутиците на марката.

More Shopping