Следва

Фаталната любов между Теодора Духовникова, Иван Юруков и Дарин Ангелов

Галерия "Оборище 5" посреща новата експозиция на художника Стилиян Дичев

Стилиян Дичев представя: "Музикални кодове"

Events преди 5 години



Да се заминаваш с изобразително изкуство, архитектура и интериорен дизайн и да си вдъхновен от музиката, не е нещо необичайно. Нестандартно е да обвържеш двете абстрактни изкуства в лично преживяване и арт събитие. Това прави Стилиян Дичев с изложбата си Музикални кодове. Галерия Оборище 5 посреща новата експозиция на художника за една седмица от 3 април.



Музикални кодове е диалог между изобразителното изкуство и музиката и персонално преживяване на автора в опитите му да открие и пресъздаде силата на тази синергия. Изграждането, композицията и ритъмът в тези две абстрактни изкуства са изключително близки и още по-въздействащи, когато са заедно и в синхрон.

Художникът представя 20 живописни платна в среден и голям размер, които отразяват творческите му търсения и вдъхновения през последните три години. Дичев традиционно използва прости и класически инструменти – ленено платно и акрилни бои, за да изрази многопластието на настроенията си – понякога - експресивни и ярки, друг път – смирени и нежни.



Временна сцена за виртуалния разговор между музика и изобразително изкуство, провокиран от Стилиян Дичев, става галерия Оборище 5. Залата в близост до Музикалното училище в София, е идеално адаптирана за излагане на съвременно изкуство и същевременно – много подходяща за музикални изпълнения. Вдъхновени от картините на автора, впечатляващите млади изпълнители Катерина Радева /пиано/ и Виктория Маринова /цигулка/ сами избират репертоара, с който да озвучат официалното откриване на Музикалните кодове на Стилиян Дичев.

Музикални кодове се открива на 3 април /сряда/ в 19:00 и ще бъде в Галерия Оборище 5 до 10 април.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 19 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?