Следва

Английският печатен бисер The Face възкръсна

Кралят е мъртъв, да живее Кралят: След cycling shorts идват баскетболните панталонки

спортни шорти fever...

All fashion преди 5 години

След като планинските, една идея утилитарни, дрехи, рибарските ботуши, неопреновите креации за гмуркане и дизайните, свързани с колоезедене превзеха дефилетата на големите, а и не само, по време на месеца на седмиците на модата в Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк. Сега изглежда е ред на друг спорт!

Баскетболът обещава да ни даде ново удобно облекло, подобно на противоречивите cycling shorts, които фешънистите откраднаха от велосипедистите и започнаха да вписват в стилните си модни визии.

Говорим ви за мъжките бастекболни панталонки, които определено вече се очертават като тенденция не за всички, но пък са сериозна идея по-лицеприятни от прилепналото кратко клинче за каране на колело.

Спортните шорти са направени от технически тъкани и на всичкото отгоре си имат оувърсайз силует, който модните инсайдъри вече адаптираха и урбанизираха във визиите си още преди лятото да е дошло.


Имайки предвид сериозният стрийт моден живот, който заживяха cycling shorts, то сега за сега по нищо не си личи, че баскетболните панталонки да не мога да пожънат същия успех на улицата.

Въпреки че присъствието им в street style визиите не е толкова огромно, но вече имаме няколко случая, които определено не може да пренебрегнем: чифт Nike в комбо с хавайска риза на Парижката седмица на модата миналия септември, или пък комплиментирани от noir суичър и велурени тъмни боти като на Седмицата на модата в Копенхаген, а защо не и в колаборация със сако и биещи на око еклектични аксесоари, както се случи в Сидни?


Май грозноватичките, а и доста хъшлашки, шорти никак не са за изпускане, а? Или крадем тези на гаджето или пък търсим от спортните гиганти като Nike, Under Armour, Adidas & компания.

More All fashion