Следва

ОNE DANCE WEEK: Унгарски балет идва със зрелищна „Кармина Бурана“

Европа създава: Нови възможности за европейските творци!

„Хотел за милион долара“

All About Life преди 5 години


Когато филмът е хубав, е лесно да заживеем в киното. Колко често обаче мислим за създателите на хубавите филми и за хората на изкуството, заради които гордо носим своята европейска идентичност? Освен център на идеи и родина на изключителни таланти, Европа трябва бъде и мястото, където тези таланти могат да развият изцяло своя творчески потенциал и да бъдат оценени. ЕС играе сериозна роля това да се случи, като осигурява финансиране за творчески проекти, помага за създаването на мрежи за контакти в областта на изкуството и насърчава откриването на таланти. Целта е екосистемата в ЕС да бъде достойна за високото ниво на своите творци.

На 5-ти април ще гледаме европейско кино и ще говорим за бъдещето на творчеството в Европа. Каним Ви на прожекция на филма „Хотел за милион долара“, последван от разговор с изключителния Вим Вендерс - забележителен режисьор, но и фотограф, писател и сценарист. В дискусията ще участват още българският еврокомисар Мария Габриел и Боил Банов, министър на културата на Република България. Главната роля обаче ще бъде Ваша! Ще Ви очакваме, за да зададете всички свои въпроси по темата и да споделите мнението си за бъдещето на творческа Европа.

Повече за събитието виж ТУК.

Вход свободен!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.