Следва

КИНО КУЛТУРА - филмовата програма за месец Април

Магията на Бетовен през погледа на „Сингапурското чудо“ Дарил Анг

11 април, зала „България“

Music преди 5 години



Магията на Бетовен в интерпретация на най-известния млад азиатски диригент Дарил Анг ще прозвучи в зала „България“ на 11 април.

Творил на границата на две епохи, Лудвиг ван Бетовен остава в историята като абсолютният гений - музикален революционер и автор на най-великите произведения спроед множество класации. В програмата ще прозвучат неговите: Увертюра из операта „Фиделио“, Концерт за пиано и оркестър No 5 със солист Георги Черкин и Симфония No 6 “Пасторална“.

„Сингапургското чудо“ Дарил Анг е е редовен гост на някои от най-големите световни оркестри като Лондонската филхармония, Кралската филхарфмония в Ливърпул, симфоничния оркестър на Радио Франция, Националния оркестър на Лион, Оркестърът на Радио Мюнхен , филхармониите на Хонг Конг и Сингапур, Белгийския национален оркестър и мн. др. Ученик на Леонид Корчмар в Санкт Петербург, сър Колин Дейвис и Еса-Пекка Салонен. Артистичен директор и главен диригент на Съчуанския симфоничен оркестър в Китай и постоянен гост-диригент на Мариинския театър, поканен лично от Валерий Гергиев.


Георги Черкин

На сцената ще излезе и българският виртуоз на клавишите Георги Черкин. Аплодиран в прочутите зали Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorium в Рим, Convention Centre в Окинава, Seoul Arts Centre в Сеул, Musikhalle в Хамбург, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк и разбира се в зала „България“, Черкин отдавна се е утвърдил като един от най-обичаните млади пианисти на България.

Билети на цени от 12 до 25 лв все още са налични на касата на зала „България“, eventim, epaygo и ticketsbg.

More Music