Следва

Аз съм само цвят лилав: Коя е първата жена президент на Словакия?

We love: Винтидж Dior-а на 60-годишната Шейха Моза бин Насер ал Миснед

موزا بنت ناصر المسند

Celebrities преди 5 години

Открай време Шейха Моза бин Насер ал Миснед е стилистичната икона и мощна социална и политическа фигура в Близкия изток.


60-годишната дама, която е неуморен активист, е една от трите съпруги на бившия емир на Катар, шейх Хамад бин Халифа ал-Тани и майка на седем от децата му, включително сегашния емир на Катар Тамим бин Хамад ал-Тани. Въпреки че съпругът й е изоставил трона в интерес на сина си Шейха Моза остава запазена марка на емирството и все още може да се похвали със статута на една от най-влиятелните жени в Близкия изток,а и по света.

Като Първа дама на Катар тя не пропусна да бъде част от откриването на Националния музей на страната си в Доха. За събитието дамата за пореден път впечатли с външния си вид и стилистичен избор.

Шейха Моза бин Насер ал Миснед заложи на винтидж рокля на Dior, част от кутюр колекцията на марката за есенния сезон на 2017-та, която комплиментира с изчистен тюрбан в млечно сиво и разкошни перлени обици.

Освен сериозен привърженик на модата, 60-годишната Шейха Моза е и също толкова активно ангажирна и влиятелна на политическата сцена, колкото нейните съпруг и син. Дамата категорично не се отказва от статута на Първа дама на Катар, защото обожава работата си като социален активист, а мнозина от чуждестранните дипломати са изумени от нейната сила и интелигентност.


През 2007 г. тя се класира на 79-о място в списъка на Форбс за 100-те най-влиятелни жени в света, а през 2015 г. попадна сред имената на най-добре облечените дами според списание Vanity Fair.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.