Следва

Бритни Спиърс влезе в психиатрично заведение

Love to quote: М.Б. или иначе казано Брандо, Марлон Брандо

може да звучи френско, но е американско...

Celebrities преди 5 години

Роден в Небраска на 3-ти април 1924-та година, Марлон Брандо вдъхна живот на иконични герои като Дон Вито в "Кръстникът", Тери Малой в "На кея" и полковник Курц в "Апокалипсис сега". А ролите му в "Трамвай Желание" и в "Юлий Цезар" са като по учебник и се говорят и до ден днешен.

Плод на любовта на театралния администратор Дороти и производителя на пестициди и химически храни Марлон, Брандо младши е закърмен с актьорството и сцената, въпреки че има нелеката задача да израстне в семейството на алкохолици. Майка му предпочита да се напива по баровете, вместо да се грижи за трите си деца, а баща му ежедневно се наслаждава да му повтаря как не става за нищо.

Бъд, както е псевдонимът му от дете, следва сестрите си, които изучават изкуство и актьорска кариера в Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк, въпреки че преди това му се налага да преживее няколко години във военната академия, където редовно го поставят на пробация.


Мечтите на момчето от Небраска обаче се сбъдват и през 1944 година той стига до Бродуей, откъдето почва да се пише и една от най-иконичните театрални и филмови кариери в кино индустрията. Първият му филм е The Men от 1950-та на Зинеман, а последният The Score на Оз от 2001-ва, заснет 3 години преди Брандо, вече навършил 80, да си отиде от нашия свят в началото на летния юни.

Днес големият филмов актьор щеше да навърши 95 и вместо да духнем свещички на тортата, четем знаменити цитати на по-знаменито име, защото "Казано по-просто, във филмовата индустрия има преди Брандо, а има и след Брандо. И това са различни светове.">>>

"В живота трябва да има любов, няма друга причина да си жив. Хората не се отличават особено от мишките, те са родени, за да изпълняват същите функции - да продължат рода."

"Разбира се, че има неща, които могат да ме развълнуват, но това не продължава повече от 7 минути. 7 минути - това е моят предел!"


"Имам белези тук-там... на коляното и няколко белега на душата."

"Актьорът е най-много поет и после артист."

"Ще ме аплодират ли хора, ако съм добър водопроводчик?"


"Само този, който върви по своя път, никога няма да бъде изпреварен от никого."

"Не мисля, че съм създаден, за да бъдa моногамен."

"Съжалението е безполезно в живота. Това е в миналото. Всичко, което имаме, е сега."


More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.