Следва

We love: На кралица Рания розово-червеното

Дизайнери за следене: Петербургската марка Flugg и лаконичните й връхни дрехи

Те просто са оттам, т.е. знаят какво е да ти е студено...

All fashion преди 5 години

В Дизайнери за следене открай време се вглеждаме в много млади, почти анонимни модни брандове, в чието ДНК обаче се крие обещание за добра развръзка. Общо взето, да следим и споделяме какво става на сцената на новите имена в модата ни е също толкова интересно, колкото какво става и с гръмките брандове.



Героинята на този материал е родената в Петербург Дина Малишева, "майка" на едва няколкомесечния бранд за връхни дрехи Flugg:

По образование съм лекар в Бърза помощ. Всеки път, избирайки връхна дреха, се сблъсквах с трудности. Дори в прекомерно развитата платформа Инстаграм не се намираше нищо, отговарящо на търсенето ми: якето да е удобно, при това женствено и елегантно, категорично от естествени материали и в пастелни цветове.




В свободното си време изучавах световна история на модата. Вдъхновяват ме безкрайно много Елза Скиапарели, Кристиан Диор, Юбер дьо Живанши. Мисля, че натъквайки се на книгата на Мери Блум за Кристобал Баленсиага и влюбвайки се безусловно в работата му, особено в класическото сако Balenciaga със закръглен гръб. Именно то е първообразът на първата пухенка Flugg. Направих ескиз, после макет и ги предадох за производство, при хора, ангажирани с направата на изделия от пух от години. Избрахме хубав италиански плат с водонепромокаемо покритие, намерихме най-добрият възможен гъши пух и влязохме в камерните условия на експерименталното производство на първите образци.




Flugg
е мономарка. Когато си ангажиран с работа по само един вид продукт, не се разпиляваш в множество задачи, остава ти възможността да подобриш дизайна, дори и с милиметър, ако е нужно, да обърнеш внимание на качеството на всяко изделие. Зимната ни колекция се състоеше от дрехи от естествен пух, а новата ни колекция - La Tulipe влизат всичко на всичко два модела в няколко цвята (черен, перлен и пепел от рози). Към всяко яке върви в комплект кожена грейка, която може да се маха и слага, т.е. пухенките могат да се носят и през пролетта, като тренчкот, когато грейката е свалена.




Защо допълнителна грейка

Базирани сме в Петербург със суровия му климат и висока влажност. Затова надеждността в топлината на дрехите е един от най-важните акценти за Flugg. На първо място те трябва да бъдат натурални. В изделията си използваме само истински гъши пух или кожа. Зимните пухенки с гъши пух, например, издържат на температури до –35 градуса. За пролетта, с неминуемите й валежи, избираме натурален памук с промазка, вискозна подплата и отстраняваща се кожена грейка. Самата подплата пък може да се носи отделно, като бомбър.




More All fashion