Следва

Да ухаеш на Мишел Пфайфър

#tobeCOCOgirl БЛИЦ: Деси

Да се занимаваш с фризьорство почти 11 години не е лесна работа, но пък е толкова хубаво да може да споделиш, че хобито и професията ти се припокриват и са неразделна част едно от друго.

Hair преди 5 години



Защото #tobeCOCOgirl е храна и разкош за душата и сетивата, 3 години по-късно Деси Джафари е също толкова усмихната, колкото и първия ден като COCO момиче.

Неведнъж сме казвали, че COCO Dry Bar и COCO Nail House са от онези места, чиято атмосфера усещаш още преди да прекрачиш прага, а като типичен представител на зодия Дева, Деси е там, за да те зареди с позитивна енергия минимум до следващия разкрасителен „сеанс".

Днес, преди да си тръгнем с разкошна прическа, тя ни споделя малките си женски тайни в един бърз бюти блиц>>>


V.S.: Какво включва стандартната ти бюти рутина?
Деси:
Сутрин моят ритуал отнема между 30 – 35 мин. Започвам с ободряващ душ, обличане и лек грим . Разбира се, кафе и цигара, което не е много бюти, но ми е рутина и моето малко бягство от здравословния живот .

V.S.: Евъргрийн комбинация от грим/прическа, маникюр с които никога няма да сбъркаш ?
Д.:
Всичко зависи от часовото време на деня, събитие или повод. Това са нещата, с които е хубаво да се съобразяваме, но насищането на цвета е задължителен. Ако имаме естествен цвят, то терапия за повече блясък в косата. Стайлингът да е небрежен, въздушен. При маникюра аз залагам на по-телесни нюд цветове, може и цвят близък до избрания за акцент. Гримът задължително трябва да придава свежест и сияен вид, само леко подчертаване и нежност.

V.S.: Продуктът, към който съм развила абсолютна зависимост ?
Д.:
Нощната терапия на Алтерна за коса Caviar overnight hair rescue и серума на color hold пак на Алтерна. Не мога без тях. Нощната терапия възстановява косата ми, дава й енергия и хидратация, а серума укротява иначе доста чупливата ми коса, придава й блясък и копринена мекота.

V.S.: От сутрин до вечер най-често променяш във външния си вид ?
Д.:
Може би косата. Ако съм със спусната коса я прихващам деликатно с фиба и мога да променям позицията за повече разнообразие. А ако съм с прибрана коса, мога да променям позиционирането й.

V.S.: Твоят аромат е... ?
Д.:
Любимият ми парфюм е на Miss dupont . Той е от 100 години, но ми е любим , както и Mon Guerlain – все аромати на цветя и сандалово дърво.

V.S.: Гримове, които се хващаш, че използваш най- често
Д.:

* задължително слънцезащита
* фон дьо тен
* спирала
* перлени сенки и кафявите тонове
* гланц

V.S.: Бюти табуто ти е?
Д.:
Относно косата, за мен лично преса в корена, топирана коса тип “телевизор” са неща, които дори не бих казала, че и някога са били модерни. Изненадвам се когато все още виждам дами с подобен стайлинг. За ноктите не възприемам декорирани десет пръста на ноктите и не говоря за COCO декорации, а за цветя, лилии и подобни, които са на всяко едно пръстче.

V.S.: Любима марка?
Д.:
Не робувам на марки, не ме изкушават и не са ми слабост. И все пак се доверявам на бутик Avin, когато имам нужда от стилна визия.

V.S.: Бърза, лесна и стилна прическа ?
Д.:
Пригладена почти до зализване коса до нивото над ушите, разделена и загладена в теменната част ниско прихваната на опашка. Има много варианти за бърза и лесна прическа, но за стилна бих заложила на това .

V.S.: Ти си само цвят ?
Д.:
През годините съм минала през много цветове .
Те са отразявали моите мечти, емоции и възприятие на заобикалящия ме свят. Винаги е присъствал и кафявият, него съм го свързвала с едно огрoмно стъбло на дърво с много разклонения. Определям го като нещо много здраво, устойчиво и постоянно разрастващо се.

V.S.: Пет неща , в козметичната чанта, без които не тръгваш дори навън да има стихия?
Д.:
Само две са нещата, които винаги нося и не забравям: огледалце и хапче за глава.

V.S.: В „красотата и на война” съветите, които спазваш/следваш/даваш са?
Д.:
Красотата - поддръжка и пак поддръжка, защото красотата не е вечна и трябва да се запази. Също така трябва да постигнем вътрешен мир и хармония със самите себе си. Това е нашето отражение отвън.
По повод „войната “ по-добре да не воюваме, но въпреки всичко винаги водим някакви битки в живота. От всяка битка трябва да си вадим поука и да надграждаме себе си.

V.S.: Поддържаш форма със ?
Д.:
Фитнес. Много ми се иска и с народни танци, но все не успявам да отделя повече време.


V.S.: Място за модни находки?
Д.:
 Нямам конкретно място за модни находки. Черпя вдъхновение за модата, за тенденциите, както при косите, така и при облеклото от различни събития в нашия бранш. Определено там намирам себе си, своят стил и емоции и вплитам нещо ново към вече изградения ми стил

V.S.: Бюти гурото ти е ?
Д.:
Юлия Миронова, това е руски стилист, който твори най- яките Арт визии. Може да пресъздаде всичко от природата и да го трансформира върху косата. На това аз му казвам златни ръце.


COCO Dry Bar и Деси са на ул. Николай Хайтов №2, а на ул. Козяк, бл. 112 се намира COCO Nail Academy, новият spot на COCO.

А тук виж:

#tobeCOCOgirl БЛИЦ: Петя

#tobeCOCOgirl БЛИЦ: Сиси

#tobeCOCOgirl БЛИЦ: Елена

#tobeCOCOgirl БЛИЦ: Ради

More Hair