Следва

Lunchtime shopping: Scandi!

Street style вдъхновения: Crème de la crème-ът на 'преувеличената мода'

Camp - Notes on Fashion. Приемете стилните кадри като своеобразни "бележки върху camp"...

Street Style преди 4 години

Със започването на обратното броене до Met Gala 2019 - знаете, най-мащабното модно, културно и социално събитие на годината, чиято тема се променя всяка година и има за цел да отрази различно течение в модата и изкуството, ново явление, определен дизайнер и общо взето каквото друго хрумне на Ана Уинтур - започват и най-разнородни спекулации с елемент на интерпретации по темата. До Първия понеделник на май, докато ние празнуваме Георгьовден, a crème de la crème-ът на цялото модно, културно, бизнес и развлекателно съсловие се събира на гала вечеря в MET, остават 31 дни, което официално прави обсъждането му не само социално приемливо, а и направо задължително.

Тазгодишната тема на Галата е "Camp: Notes on Fashion", както разяснихме още през октомври, и дава заявка за протичането на една особено ексцентрична вечер. Costume институтът към музея Метрополитън е оглавен от куратора на предстоящата изложба, Андрю Болтън, който, заедно с Уинтур, си поставя за цел да изложи схематично и нагледно комплексната история на 'camp'-а в модата. В проследяването на дефиницията на израза, Болтън ще се върне чак до оригиналните й френски корени (se camper - да заемеш "преувеличена" поза) и изтънчените облекла на Краля Слънце, Луи XIV, плавно преминавайки към естетиката на режисьора Бъзби Бъркли, добре познатия Анди Уорхол и модерните 'camp' творци като Джеръми Скот, Върджил Абло и Алесандро Микеле, който е и един от ко-организаторите на Met Gala 2019.

Какво точно означава това за знаковото събитие, което целият свят очаква? Звездните гости вероятно ще се обърнат, освен към лично консултиращите ги екипи от дизайнери и стилисти, и към изобилстващата от извънземни облекла стрийт стайл секция, побираща най-доброто от Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Представете си пластове върху пластове пурпурни тюлени къдри, кимоно с хиляди малки ресни за завършек или 30-сантиметрови платформи в цветовете на дъгата - за това иде реч. Да не забравяме и ударното влияние на невероятния мистериозен господин, чакащ кутюра на Valentino да започне в луминесцентната си бална рокля. Ако 'camp' се върти около идеята за любовта към неестественото, към противоестественото и преувеличеното, към стила за сметка на съдържанието, този мъж притежава 'camp' дори в излишък.

Днес разглеждаме луминисцентната рокля и още стрийт кадри от богатата колекция на фотографа на Vogue, Phill Oh, които служат като еталон при 'camp' визиите, а и са добра подготовка за това, което ни предстои да видим на 6-ти на червения килим пред МЕТ>>>

More Street Style