Следва

Изложба „Разливи“ на Велислава Гечева

Какво да четем: Обикновените необикновени жени

Тази седмица се гмурваме в света на биографиите...

Books преди 4 години

Днес избираме книгите, които ще четем през уикенда, по женски. Окото, жадно за мастилени откривателства, минава през пълните с цветни книжни съкровища лавици на Елефант, а приятната млада Надежда, наш #bookclub "екскурзовод" на мястото, ни ориентира какво да бъде >>>



"Аз лично смятам за задължителни тези две биографични четива: 

Първото е с фокус невероятната Мерил Стрийп и се казва:Her Again: Becoming Meryl Streep“ на Michael Schulman. Ще ви потопи в живота на Мерил и нейната младост, през първите й „големи“ роли и старта на актьорската ѝ кариера, през мислите, чувствата, страховете и увереностите й. 

Michael Schulman, журналист в любимото The New Yorker ни показва какво е да си дама, градяща своя характер и ценности през 70-те.



Мерил идва от семейство на жени с име Мери, носи го и тя, и никога не се намира за особена красавица. При това обаче знае, че една актриса задължително трябва да бъде красива. Чрез историята ѝ проследяваме как всъщност пред таланта не може да има табута и условности. Ако се чудите какъв човек се крие зад 3 Награди на Филмовата Академия на САЩ, 19 номинации и титлата „най-уважавана актриса за времето си“, тази книга е прекрасна. Илюстрира го и този цитат от нея:  



Втората дама
, като малка, има простичка мечта - да има куче и къща със стълбище, за нея и семейството ѝ. На въпроса „Каква искаш да станеш като пораснеш? “ отговаря Педиатър, а сега за нея „Каква искаш да станеш като пораснеш ? “ е безсмислен въпрос, защото порастваме цял живот, а растежа е без предел. 



Enters: Мишел Обама и Becoming
.

Четиво за живота, мечтите и стремежите на бившата Първа Дама, всички нейни принципи и мисли, и разбира се, брака ѝ с Барак. Как да се научим да се чувстваме сами по възможно най-добрия начин, защо трябва да обичаме процеса на учене и наистина ли всичко е временно, научаваме от тези страници, подписани с М.О. 

Книгата следи пътя на Мишел от студените Чикагски дни, в които слуша музиката на бъдещи амбициозни пианисти, през наученото и преживяното в Принстън, чак до запознанството и брака ѝ с Барак – човекът, преобърнал трайно планирания ѝ живот.



Самата Мишел твърди, че е най-обикновен човек, попаднал на невероятно приключение и всичко, което иска да постигне със своята история, е да накара повече хора да разкажат техните.


А тук виж: when you wonder what to READ: Art x2

Еlephant Bookstore

ул. " Цар Шишман" 31 

More Books