Следва

The Art of Living: новите куфaри на Vuitton

Да или Не? Marie Antoinette à la Кендал Дженър

Пера, къдри, панделки и финтифлюшки - oh my!...

All fashion преди 4 години

Стилът и гардеробът на Мария-Антоанета завинаги ще останат в историята като безсрамно екстравагантни. Меко казано скандалната за XVIII век Кралица на Франция и Навара, управлявала Версай преди Френската революция, е документираната като един от най-големите модни фенове на епохата си и широко известна с неоправданото количество средства, което харчи за пищния си начин а живот. "Колкото-повече-толкова-повече" отношението й към модата бива интерпретирано от ред на брой имена в модата. Дизайнери, стилисти, фотографи и сетинг дизайнери се допитват до "щом-нямат-хляб-да-ядат-пасти“ владетелката за вдъхновение, за щастие, не по повод похватите й за менажиране, а за да черпят вдъхновение от тази захаросана и така помпозна стилистика, изобилстваща от всичко по много.

Пример за дизайнерско име, обърнало се неведнъж към Версай на Мария-Антоанета за вдъхновение, е Джон Галиано, чийто знаков рококо похват при колекциите за Christian Dior, не се забравя никак лесно. Три столетия по-късно, максималисткият подход към стилизирането не е тръгнал да ходи никъде и все още тежи на мястото си: само преди броени дни Кендал Дженър се появява мотамо съвременна Мария-Антоанета със секси, модерен прочит на емблематичните й надиплени рокли.

Най-високоплатеният модел за изминалата 2018-та се появява на откриването на бутик на Tiffany & Co. в Сидни, Австралия, изкарвайки наяве скритото си очарование към рококо естетика. За да контрастира на знаковото за бижутерийната компания синьо, по-голямата от сестрите Дженър избира розово: копринено-тафтена рокля с къдри и "пернати" паднали рамене от пролетно-лятната колекция на Ingie Paris с екстремно къса дължина - перфектен съвременен прочит на разточителния стил. Наречете го както искате, но силуетът със сигурност би бил сред избраните от самата австрийка, ако се разпореждаше и в днешни дни.

Дженър (или по-точно стилистите й) оставят роклята да заблести напълно, лишавайки визията от масивни аксесоари, за да се избегне излишно натрупване. Oстрите бели обувки с невисок ток придават на цялостния аутфит подходяща модерна острота, докато блестящото колие предоставя още един декадентски щрих към цялото. Минимализъм ли? Кога?

Да или Не за Marie Antoinette à la Кендал Дженър, решавате в анкетата долу>>>

Анкета

Допада ли ви модерният прочит на Мария-Антоанета естетиката на Кендал?

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.