Следва

The Art of Living: новите куфaри на Vuitton

Да или Не? Marie Antoinette à la Кендал Дженър

Пера, къдри, панделки и финтифлюшки - oh my!...

All fashion преди 5 години

Стилът и гардеробът на Мария-Антоанета завинаги ще останат в историята като безсрамно екстравагантни. Меко казано скандалната за XVIII век Кралица на Франция и Навара, управлявала Версай преди Френската революция, е документираната като един от най-големите модни фенове на епохата си и широко известна с неоправданото количество средства, което харчи за пищния си начин а живот. "Колкото-повече-толкова-повече" отношението й към модата бива интерпретирано от ред на брой имена в модата. Дизайнери, стилисти, фотографи и сетинг дизайнери се допитват до "щом-нямат-хляб-да-ядат-пасти“ владетелката за вдъхновение, за щастие, не по повод похватите й за менажиране, а за да черпят вдъхновение от тази захаросана и така помпозна стилистика, изобилстваща от всичко по много.

Пример за дизайнерско име, обърнало се неведнъж към Версай на Мария-Антоанета за вдъхновение, е Джон Галиано, чийто знаков рококо похват при колекциите за Christian Dior, не се забравя никак лесно. Три столетия по-късно, максималисткият подход към стилизирането не е тръгнал да ходи никъде и все още тежи на мястото си: само преди броени дни Кендал Дженър се появява мотамо съвременна Мария-Антоанета със секси, модерен прочит на емблематичните й надиплени рокли.

Най-високоплатеният модел за изминалата 2018-та се появява на откриването на бутик на Tiffany & Co. в Сидни, Австралия, изкарвайки наяве скритото си очарование към рококо естетика. За да контрастира на знаковото за бижутерийната компания синьо, по-голямата от сестрите Дженър избира розово: копринено-тафтена рокля с къдри и "пернати" паднали рамене от пролетно-лятната колекция на Ingie Paris с екстремно къса дължина - перфектен съвременен прочит на разточителния стил. Наречете го както искате, но силуетът със сигурност би бил сред избраните от самата австрийка, ако се разпореждаше и в днешни дни.

Дженър (или по-точно стилистите й) оставят роклята да заблести напълно, лишавайки визията от масивни аксесоари, за да се избегне излишно натрупване. Oстрите бели обувки с невисок ток придават на цялостния аутфит подходяща модерна острота, докато блестящото колие предоставя още един декадентски щрих към цялото. Минимализъм ли? Кога?

Да или Не за Marie Antoinette à la Кендал Дженър, решавате в анкетата долу>>>

Анкета

Допада ли ви модерният прочит на Мария-Антоанета естетиката на Кендал?

More All fashion