Следва

В несесера: Какво всъщност е органична козметика

Weekend to-do list. Почисти грима!

Динамична седмица! Токовете на обувките са за поправка, а саката в гардероба за химическо чистене... Косата е...

Beauty News преди 14 години

Динамична седмица! Токовете на обувките са за поправка, а саката в гардероба за химическо чистене... Косата е изтощена от всекидневния сешоар, няма как да се появиш на работна среща преди да я "вкараш" в ред...

Заслужаваш си лежерния уикенд, за който си мислиш още от сряда, но между горещия шоколад сутрин, женския сериал следобед и вечерята за двама, винаги можеш да включиш и една съвсем практична и полезна дейност - почистване на гримовете!

Как да се случи това, след като ги употребяваш почти непрестанно, отговорът е изключително удобен - на всеки три седмици по веднъж. Или на всеки трети уикенд. И ето как можеш да стерилизираш почти целия си козметичен несесер с няколко лесни трика:

1. Червилото
Вземи червилото си и го потопи в алкохол за 15 до 30 секунди и избърши влагата със салфетка. Другият трик е да го оставип една нощ във фризер, което ще убие бактериите и вирусите.

2. Спиралата

Нея я остави отворена да пренощува във фризера. Гаранцията, че ще си я получиш на сутринта стерилизирана, е 100 процента.

3. Фон дьо тенът
Ако използваш течен или прахообразен, премахвай горния слой периодично, най-малко веднъж всеки две седмици.

4. Молив за очи

Подострянето на молива за очи премахва бактериите, които са на повърхността. Лесно и практично. Пък и острият молив за очи се нанася много по-прецизно!

Сега можеш да продължиш със сериала, в понеделник ще имаш чисто нови гримове.
 

More Beauty News