Следва

#ootd: Замръзналото кралство

H&M пуска винтидж дрехи

retro vibes...

All fashion преди 4 години

H&M изненада потребителите и обяви старт на интересен пилотен проект за продажба на винтидж дрехи и стоки втора употреба. Първоначално идеята ще бъде тествана първо в Швеция, след което се планира проектът да се разшири и в други страни.

"Ние виждаме това като нарастваща част от индустрията. Новият проект ще осигури големи възможности за потребителите и ще намали негативното въздействие на модата върху околната среда, тъй като ще удължи живота на старите неща", каза Анна Геда, ръководител на устойчивото развитие на марката.

Новата концепция стартира в сътрудничество със шведската верига магазини втора ръка - Sellpy. Съобщава се, че H&M ще разработи система, с която ще бъде възможно да се проследи веригата на доставки на винтидж дрехите - в коя и каква фабрика са произведени и от какви тъкани.

Ретро дизайните ще могат да бъдат закупени онлайн на сайтовете на H&M и &Other Stories.


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.