Следва

ENJOY A LITTLE AUDIO DRAMA!

Кралицата обнародва списък с всичко, което са й подарили Тръмп, Мелания & компания

Кралското семейство публикува официален списък с всички подаръци, които е получило през изминалата 2018-та година...

Celebrities преди 5 години

Членовете на британското Кралско семейство ежегодно получават стотици подаръци - не толкова от поданиците си, колкото от постоянните официални визити от близо и далеч. Да, освен че след всяка такава редовно отразяваме поне по един моден двубой, някой и друг кралски гаф и, разбира се, някакво движение в международните отношения, от всяко гости Кралицата и компания се сдобиват с разни нови лъскави нещица. За разлика от задкулисната практиката, която се наблюдава у нас, от Бъкингамския дворец всяка година правят публични отчети за всичко получено, в които засега не са забелязвани цели апартаменти, тераси, че дори обикновена отстъпка за закупуването им не се мярка (!!) - в края на миналата седмица се обнародва поредният списък с дарове и армагани за 2018-та, а ето и някои от акцентите:

Сред личните придобивки на Елизабет II се отличават килограм сол, сатенен шал, картина с изобразена на нея крава, каси молдовско вино, както и пощенска кутия, построена от Lego. Сред подаръците на Кралицата се оказва и статуетка на Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, с която се предполага, че самият Тръмп (кой друг?!) я е зарадвал, когато пиха чай миналото лято, а той вървя пред нея през почти цялото време.

Кейт и Принцът пък традиционно получават купища детски играчки и дрехи за Джордж, Шарлот и Луи. Към даровете за семейството спадат и лампа за ароматерапия, както и вълнени чорапи - дали има за всеки от петимата по чифт, в списъка не се споменава. Детски играчки вече биват адресирани и до Хари и Меган, като херцогинята на Съсекс получава и лични такива, сред които престилка и ръкохватки за готвене.

Въпреки че всеки от подаръците е адресиран към определен член на Кралската фамилия, те в действителност са собственост на "Короната", т.е. на държавата, а не на получателя. На Кралицата, Филип, Чарлз, Камила, Кейт, Уилям, Меган, Хари, Джордж, Шарлот, Луи +/- останалата част от двореца, в чиито вени тече синя кръв, им е разрешено да носят подарените им одежди, а да ядат всички ядливи храни, не им е забранено. (според Закона)

Добре, че от Двореца разчистиха сметките (най-грубо казано) преди да се е родил и първородният наследник на Хари и Меган, както се очаква през април, за да могат да започнат списъците съвсем на чисто!

More Celebrities

"Не ми харесва да съм кльощава": Сара Джесика Паркър за няколко заветни килограма повече

Celebrities преди 5 дни

Чуваме как Сара Джесика Паркър казва в подкаста Glad We Have This Chat, че не харесва, че е толкова слаба, въпреки факта, че много хора й завиждат за това, и добавя, че би искала да наддаде на тегло, но не може, и се заслушваме с още повече старание.   

Гаражните разпродажби на звездите и кои от тях са в ход

Celebrities преди 6 дни

Гаражната разпродажба на Chloë Sevigny беше определена като "разпродажбата на века" миналата година, сега е ред на Courtney Love: все повече и повече известни хора препродават своите емблематични артикули, като организират ad hoc пазари.