Следва

Мадона + Евровизия = 1 милион долара

DESIGN>PEOPLE: Dibla 2019

Националният форум за материали, технологии и нововъведения в интериорния дизайн се проведе от 5 до 7 април 2019 г. в Пловдив

All About Life преди 5 години



Както традицията повелява, в началото на април „Дибла“ събира 100 от най-успешните и изявени родни дизайнери и ги среща с представители на някои от най-влиятелните и разпознаваеми фирми в бранша у нас. Събитието, което безспорно е една от най-успешните и значими инициативи на Платформата, идеално олицетворява основния стремеж – доближаване на дизайна до бизнеса и подобряване на общуването между професионалистите от гилдията при създаването на нови партньорства с фирми производители в сферата на интериорните решения.



Форума се откри тържествено по време на официална вечеря с представянето на Годишния каталог на „Дибла“ – „Най-доброто от интериорния дизайн за 2018“, подарък към всички участници в „Дизайнът е повече от хората“, защото нагледно демонстрира ръста на българския дизайн и по елегантен и стилен начин дава публичност на таланта и постиженията на родните проектанти. Всеки от присъстващите творци получи и рекламни комплекти с мостри и каталози от фирмите партньори.



Основна задача на Националния форум е да запознае активните дизайнери с новостите и актуалните тенденции, които най-перспективните компании, предлагащи продукти и услуги в сферата на интериора, ще наложат през годината. Всяка от фирмите участници имаха по 20 минути в рамките, на които да запознаят убедително публиката с предимствата и особеностите на новите си изделия. Верни на професионализма и високите си стандарти на работа, представителите на фирмите привлякоха и най-важното задържаха вниманието на дизайнерите, и успяха да оставят трайни и положителни впечатления у слушателите.

„Оргахим“ представи серията си бои Spirit, силно заредена с авантюристичен дух. Дизайнерите проявиха интерес и към Deko – покритие от мраморна фракция с голяма дренажна способност и устойчивост на натоварване и триене. От фирмата предвиждат и лоялна програма с отстъпки за проектанти


.
От „БИОборд“ представи своите оригинални и новаторски рекламни пана от растителност, трайни интериорни решения от скандинавски мъх – който, всъщност, идва в най-разнообразни цветове – за стени, колони и тавани. Идеите са подходящи и за най-мързеливите – не искат поливане и светлина, антистатични са, а като плюс и хипоалергенни!

„Икор“ изненадаха с новия си продукт – декоративни пана и покрития от смола, фибростъкло и естествени пълнители с вид на ламарина, тухли, бетон, старинна орнаментика… – 6 колекции с над 300 модела, с широка функционалност и разнообразно приложение!

Хората от „Рока“ предложиха на дизайнерите тест, който да им помогне да определят професионалния си типаж. Показа продуктовия си каталог Roca App – приложение за смартфони и таблети, Bim-файлове за облекчаване работата на дизайнера, както и 3R планера за баня за бързо онагледяване на визии и комбинации.



Фирма „Каре“ за първи път се представи пред аудиторията на Dibla. Основните им продуктови тенденции за 2019 г. са както вдъхновени от природата и използващи естествени материали, така и залагащи на елегантни форми, екзотични творчески акценти, модерен поглед към ретро мебелите и скандинавски изчистени линии и солидна доза еклектизъм. 

„Гарант хоум дизайн“
 , специалисти в предлагането на висококачествени мебели, представиха марките Leolux – с разнообразни дамаски и крака с изискани форми; Tommy M – с качествени кожени тапицерии с уникални цветове и модели; Sudbrock – много устойчива корпусна мебел с изчистени форми, и други.



Oт „Призма“  изненадаха приятно със своите уникални продукти на световно качество и на български цени, сред които системи за вграждане без борд и уникални дизайнерски осветителни тела. Постигнатите ефекти са наистина впечатляващи и придават индивидуалност и неподражаемост на всеки обект!

Няма любител на фотографията, който поне веднъж да не се е възползвал от качествените услуги на „Фотосинтезис“ – следващата фирма участник, която предлага фотографски печат с галерийно качество, най-добрата украса за интериори и изложбени зали. Техниката и материалите, с които разполагат, са уникални за страната; съответно, качеството и видът на изображенията са също така уникални!



„Паркетен стил“ представиха марките паркет и ламинат Berry Allock - паркет с малък фирмат и Lareco - паркет от много скъп и ценен блатен дъб с уникален цвят. Представителят за Източна Европа на Kahrs – г-н Драгош Георг, разказа за историята и предимствата на трислойния паркет.

„ПС България“  запознаха с възможности за и тънкости при вграждане на парни бани и сауни в жилища дори и с малки размери, както и с практични начини за изграждане на естетични частни и био-басейни.

Фирма SKV разказаха за предимствата на техническия камък, както и за предлаганото от тях естетично и невидимо вграждане на кухненски елементи и електроуреди в плота. Крайният ефект е изчистени линии, стил и лукс.



Партньорите на Dibla от  “Шнайдер Електрик“  представиха подробно продуктите за умен дом от серията D-Life – многофункционална мултитъч система за контрол на дома с различни интерфейси и индивидуализиране на функциите.

От „Атлас Конкорд“  разказаха за своята  фирмата, за основните дейности, а също така – за елитната колекция „Марвъл“ и серията „Марвъл Дриймс“. Споделиха и какви са предимствата на гранитогреса с изтънчен италиански дизайн пред тхинечския камък и мрамора.

Фирма „Дием“ не успя да изпрати свой представител, но неин заместник беше видеото на „Дибла“, посветено на продуктите на компанията.



Дизайнерите се надпреварваха да задават въпроси и да участват в сформиралите се дискусии. Проектантите споделиха опита си при работа по действителни обекти с различни материали, технологии и работни модели – информация, която подсказа на фирмите как още повече да подобрят предлаганото, да се адаптират по-добре към действителното търсене и нужди на пазара. За растящото любопитство и интерес на дизайнерите към продуктите на фирмите участници ясно говореше и фактът, че по време на събитието трудно успявахме да „откъсваме“ гостите от демонстрационните кътове на фирмите и отново да ги връщаме в лекционната зала.

"Едно е сигурно – времето, прекарано в подходящ колектив, сплотен от общи цели и интереси, готов да споделя и да общува свободно, никога не е достатъчно. Колкото и кафе-паузи, свободно време и парти-вечери да бяхме предвидили – гостите както винаги не бързаха да си тръгнат дори след края на събитието. Факт, който ни кара с нескрита усмивка да се спогледаме и да си кажем – „сигурен знак за поредното успешно събитие“."

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.