Следва

От Vans с принт до парфюм: Пълният lookbook на Supreme x Jean Paul Gaultier

Всички носят: Sage Green

Един от многото цветове на сезона...

All fashion преди 5 години

Говорейки си за цветовите тенденции на Пролет/Лято 2019-та, няма как да пропуснем зелените тонове, които макар и да не са толкова силно застъпени колкото жълтите например, упорито отстояват своята позиция във вече настоящия сезон. Палитрата на въпросния цвят бива богата и изпълнена с разнообразни нюанси от ярки, до по-приглушени такива, но безспорно, сред всички тях, най-голямо впечатление прави трудният за описване с думи зеленикав тон, който нито е пастел, нито пък подчинен на ярките представители. Той бива именуван под общото име sage, или иначе казано салвия/градински чай, а определението приема всички сходни тонове от букета.


Marc Jacobs

След като имена като Marc Jacobs, Tibi, Molly Goddard, а и още други умело го залагат в колекциите си, така нареченият тренд се пренася и на улицата, където се радва на немалък успех. Според бързата справка с видяното в Instagram досега, приглушеният нюанс изглежда еднакво впечатляващо както под формата на лятна миди рокля в ретро принт на точки, така и като костюм с нестандартна дължина и кройка, съобразен изцяло в монохромната гама.


Molly Goddard


Tibi


Rejina Pyo

Oсвен мекия тон, отличаващото в палитрата е още лекотата, с която нюансите на салвия, морска пяна или пистакио, както още биват наричани, се съчетават с други тонове, независимо дали те са преливащи се или контрастни в една визия. Що се отнася до стилизирането, то там изчистените силуети преобладават - оувърсайзд костюми, прекрасно скроени тренчове и сака, съчетани с много добри аксесоари като чанти от кроко кожа, грубовати кецове, но дори и пера и яркожълти обувки с кристали от Manolo Blahnik>>>

































 

More All fashion