Следва

#ootd: Датската Хайди и плетените й шорти

Една рециклирана торба за непалски ориз, моля!

абсолютен MUST HAVE за сезона...

All fashion преди 4 години

Изпитвате леко притеснение, нали? Все пак рециклирана торба за непалски ориз звучи някак... анти фешън.


Всъщност испанците от Hemper, които правят устойчиви раници, изработени от непалски коноп, ни предлагат да се отдадем, изцяло и напълно, на комерсиализацията от... чували.

Рециклираните торби за непалски ориз, които обикновено се използват като опаковки, обещават да се превърнат в IT чантата за сезона, а историята им е изключително интересна>>>

"Всичко се случи, когато екипът на Hemper търсеше по-устойчива опаковка за продуктите си при транспортиране и в едно от пътуванията си до Непал намерихме решение. Всъщност в държавата в Южна Азия броят на торбите за ориз, които се изхвърлят на земята след употреба е огромен. Обмислихме няколко варианта и екипът ни започна да използва чувалчето освен за опаковане на раниците ни и за ежедневни цели. В последствие торбите се оказаха адски удобни и сега даваме възможност на клиентите ни да ги притежават", казва човек от креативният тийм дизайнери стоящи зад интересната аксесоарна идея.

Ricebag-ът на Hemper струва скромните 15 евро, като при поръчка получавате уникален дизайн на случаен принцип, и идва в няколко уникални и неповторими модела, които обещават да предизвикат куп погледи на одобрение в градския моден живот.

"Отпадъците се превърнаха в уникална мода, генезис между непалската култура и настоящите тенденции", казват от испанската марка.

А най-готиното на чантите за ориз е, че всъщност не се употребяват с търговски цели, трупащи купища пари, и са концептуални - използват се повторно, превръщайки отпадъците в моден аксесоар с дълъг живот. Естетиката им е толкова готина, че се съчетава чудесно с всяка улична визия и определено ни карат да си кажем: Защо пък не рециклирана торба за ориз да е чантата на лято 2019!

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.