Георги Тошев представя филм и книга за Невена Коканова

book & movie...

В уютната обстановка на Кино Култура Георги Тошев ще преедстави на книгата „Години любов“ и прожекция на новия документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ по случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино.

ЗА КНИГАТА:
ЖИВОТ БЕЗ ДУБЪЛ

За лицето на Невена Коканова няма формула. И животът й е без формула, тя просто го живее. “Има своя логика и вяра, които следваше” – споделя дъшеря й Теодора Шарланджиева в ” Невена Коканова. Години любов”. В луксозното издание е постигнат перфектният баланс между думи и снимки. Богатият архив е като отделна история, която живее собствен живот на страниците. Думите не достигат, за да разкажат за последните й дни, защото смъртта е като прекъснат разговор. Без извинение, без възможност да се каже ” още нещо”. Това е книга , която докосва и се нуждае от докосване.

ЗА ФИЛМА:
"Има толкова неразказани истории за Невена. Толкова неочаквани аспекти на нейната човешка и артистична природа. Филмът разкрива нови щрихи от портрета й. Защо правя подобни филми? Защото живеем във време на безпаметност. Смятам за мой дълг да припомням големите имена на българския културен живот. Безспорните! Недокоснати от политически строй, епоха. В тези времена имаме нужда от вдъхновители."


МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.