Следва

Tod's връща Албер Елбаз на модната сцена

Lunchtime shopping: Претруфените 2000s - вчера, днес & утре

Какво ново от 2000-та в 2019-та?...

Shopping преди 4 години

Първите няколко години от новото хилядолетие и по-специално наложената от тях стилистика на мини дължините и макси кича внезапно започнаха да изглеждат по-добре, чак след като отминаха. Едва сега, когато мина един здравословен период от петнайсетина година за забравяне на хаоса и заздравяване на психиката, плахо извръщаме поглед назад към телефоните с капачета, облепени с камъни, ниските талии, широките колани, гривните за крак, плюшените анцузи, фибичките и лентите за коса, платформите, както и някои особено отличаващи се бюти трендове. Определени картини, идващи ни наум, все още предизвикват цялостен cringe, но модата обича да повтаря и затвърждава, дори и грешките си. Особено грешките си.

2000-та със сигурност се отличава като особена в стилово направление, имайки предвид, че вдъхновение не се черпеше от самопровъзгласили се за такива 'инфлуенсъри', а от неласкави папарашки снимки - я след запой, я след нещо по-екстремно като преживяване. Парис Хилтън, Никол Ричи, близначките Олсън, Aaliyah, Бринти Спиърс, Кристина Агилера и Линдзи Лоън са сред най-изтъкнатите представителки на този кичозен парти-момиче-on-the-go стил, който наистина се опитвахме да забравим, докато не решихме да завлечем отново в гардеробите си, и който Интернет пространството не пропуска да "отпразнува" във всеки един удобен момент. Изброените парти кралици може и да не знаеха как да се обличат, но със сигурност знаеха как да се забавляват, а спомените за това са завинаги запечатани на страниците на таблоидните издания. Е, имало е за какво...

 

Може би се нуждаем от една после "доза" преди да изкараме 2000-та от организма си - или поне се надяваме да е така. За всеки случай подбрахме 9 елемента, които се преживяват сравнително лесно, а и комбинирани подходящо биха изглеждали умерено носталгично, а не пошло. В галерията горе>>> събираме най-поносимите девет 2000s инспирирани находки на още по-поносимите цени, предлагани от ASOS, Topshop и Urban Outfitters.

More Shopping