Следва

The art of being Rihanna

Почисти и разкраси: Диляна Попова и ГРАДЪТ

Втори градски шедьовър - част от кампанията на Cif, зарадва плевенчани и гости на града.

All About Life преди 4 години



Националната кампания „Почисти и разкраси с Cif“ променя градската среда в България за втора поредна година. След открития градски шедьовър в София, инициативата продължава с облагородяването на занемарени градски кътчета в други градове из страната.

Тази неделя (14 април) инициативата върна градския блясък на емблематично за град Плевен място, а именно фонтана в Гаровата градина /площад „Иван Миндиликов“.

Преобразяването на фонтана в Плевен включи цялостно професионално почистване на замърсените компоненти, а артистите от Destructive Creation, които тази година са част от кампанията на Cif, го превърнаха в слънчев, като добавиха беседка и шезлонги с формата на фонтана, както и слънчев часовник. Така мястото приканва вече плевенчани и гостите на града да се спрат и да се порадват на заобикалящата ги среда.



Благодарение на творческия екип на Cif и включили се доброволци, мястото засия и впечатли всички гости на откриването с освежения си облик. Градският шедьовър с ново име: „Слънчевата спирка“ имаше и своя посланик в лицето на красивата актриса и модел Диляна Попова, която е родом от селце, близо да града. 



Насочваме вниманието към мястото на събитието в компанията на Диляна и ГРАДЪТ >> 

V.S.: Кога последно беше в Плевен?
Диляна Попова:
Ходя 2-3 пъти в годината, имам близки роднини там.

V.S.: Ако имаше вълшебна пръчка, с едно движение какво би променила в него?
Д.:
Иска ми се с едно движение да изчистя цялата планета от отпадъци.

V.S.: Но понеже нямаш, какво мислиш за инициативата на Cif?
Д.:
Мисля, че това, което те правят, е страхотно и би било хубаво да е "заразно".

V.S.: Ние свързваме по-малко населените места с детството, бягството при баба през лятото, с китните градини. Как изглежда твоята носталгия?
Д.:
Точно както я описвате.

V.S.: Твоето лично усилие за една по-приветлива градска среда?
Д.:
Изхвърлям разделно, пазя природата и уча на същото детето ми.

V.S.: Имаме един ден с теб в Плевен - как изглежда маршрутът?
Д.:
Ще импровизираме.., начална точка Кайлъка.

V.S.: Оптимист ли си?
Д.:
Опитвам се да бъда!


Събитието беше подкрепено от Плевенската община и на него присъстваха представители на местни печатни и електронни медии, плевенчани и гости на града. Всички те имаха възможността да гласуват за вече качените предложения за градска трансформация чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията cifcleans.bg. Гласуването ще продължи до 22 април, а на 23-ти април ще стане ясен и градът-победител.  



Тази година в хода на инициативата на Cif се трансформират 3 градски кътчета, а за четвъртото всеки може да гласува на официалния сайт на кампанията. Първите три градски места ще служат като пример на инициативата, а на сайта потребителите ще могат да качат снимка на място в България, което творческият екип на Cif да трансформира, както и да гласува за вече предложените локации.



Освен да внесе промяната и да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, мисията на кампанията е да създава, да трансформира, но и да опазва във времето. Cif вярва, че градските шедьоври, които създаваме заедно, ще допринесат за още повече добри примери за в бъдеще.

Националната кампания „Почисти и разкраси с Cif“ се отправя към град Силистра, където предстои да се случи и третата градска намеса, а за четвъртата всеки може да даде своя глас на cifcleans.bg


Следете всички новости за кампанията "Почисти и разкраси с Cif" в официалния сайт, както и във Facebook страницата на Cif.

More All About Life