Следва

Процентите, които ни държат будни

Trend nail report: Цветовете по ръцете тази пролет

От неон до изящен пастел...
 

Nails преди 4 години


Лавандула
Оттенъците на синкавата лавандула, които оприличаваме на смесено с мляко виолетово, са в изобилие в палитрите на големите в момента. Просто пастелните нюанси наистина са тотален тренд, включително върху ръцете, както полупрозрачните, така и плътните. Ако моноцветът се окаже твърде скучен, го обогатяваме с геометрични дизайни: линии, точки, квадрати, триъгълници.

Розов
Много розова се очертава тази пролет, важи и за дрехите, и за макиажа. Естествено, че маникюрът не е изключение. Палитрата е много богата - лакираме в най-разнообразните оттенъци на розовото - от Барби до пастел, през пепел и пречупено с лилаво до нюд. Същото важи и за текстурите - от класически гланцирани лакове до финиши без грам блясък. Stirring Secrets - изумителният нюд нюанс в новата колекция на Essie, например, избра за вечерта на награждаването с Оскари Лейди Гага. Dior пък извадиха друг тотален спринг любимец - бонбонено розовият 456 Dior Pretty.

Жълт
Лимонов, топъл като охра, пикантен като горчица или млечен - жълтите нюанси този сезон са повече, отколкото в предния. Този път обаче жълтото е по-светло и по-меко, с особен акцент върху актуалните пастелни светложълти, с оттенък на лайм или други топли тонове.

Небесносин
Може би най-нежният в пролетната палитра е синият цвят, ведно с многото му вариации. Особен фаворит е чистият небесносин цвят, заради божествените асоциации, които навява. Идеален пример е Azure от Fedua, цвят, който въплъщава свободата и щастието под небето на Мароко, изпитано от Лука Гонзини, един от създателите на бранда, по време на пътешествията му. Опаковката на лака напомня кутия с боя, което никак не е случайно - Лука е художник четвърто поколение. Лаковете на марката съответстват на стандарта 7-free и не съдържат нефтопродукти, олово, формалдихид, камфор, толуен, дибутилфталат, формалдехидни смоли, ксилол и метилетилкетон. Fedua се продават тук!


Неонов
Неоновите оттенъци са супер хит в момента, истината е, че стоят красиво и в общия прочит на фешън дизайна, и на къси закръглени нокти. В палитрите на професионалните марки винаги присъстват неоновите оранжево, зелено, синьо, розово. Царе са /неоните/ да подчертаят сексапила на загорялата кожа. В контекста са популярни различните варианти на френския маникюр. Класиката всъщност е на заден план, и то отдавна. Затова се въоръжаваме с неонови цветове и лакове с крупни украси и извънредно много блясък, и срещаме лятото.

Сиво-зелен
Оттенъкът със сложно описание си има име - Ashy Green. На неколцина напомня на избеляло каки, на други - на зелено, смесено със сиво. Особеност на цвета е, че се променя според спецификите на тена на кожата. В палитрата на Chanel се нарича Legerete 608. Ashy green е стабилен, неутрален оттенък, непривличащ излишно внимание, и може да се използва както в монохромни ансамбли, така и в съчетание с всякакви други оттенъци от модната палитра.

Коралов
След като институтът Pantone го нарече цвят на годината, нюансите на "живия корал" станаха супер популярни в палитрите на водещите производители в света. Млечно коралов, с цвят на сьомга, по-червеникав. Истината е, че цветът е много благодарен - подтоновете му стоят отлично на всеки тен на кожата, а неоновият му вариант е готин акцент на всеки пролетно-летен аутфит.

More Nails