Следва

Обединените граници на Oscar de la Renta

Стил урок на седмицата: Костюмът, наръчник за употреба!

какво, как и защо носим С и ПОД него?!??!

All fashion преди 4 години

Вече няколко сезона костюмът като двукомпонентен аутфит, силно присъства в модния живот. Стереотипно на думата костюм, мигновено сещаме се за скован силует, бяла риза, вратовръзка или папийонка, но реалността е далеч от клишето.

Малко преди четири следобед на дневен ред изниква въпросът: Какво да облечем под двойката от строги горно и долно?

Последните тенденции предлагат разнообразност на костюмната форма, пропорция, дължина и размер, а самата свобода като поведение позволява и различен начин на съчетаване. Поради затормозяващата недомислица „сервираме” стил урок на седмицата за комбинативността на "новия ни любовник".

Стандартно, първа асоциация е тениската, която варира в различни варианти, започвайки с обикновена бяла, с щампа, с принт или в някои случаи максимално спортна. Същите „правила” могат да бъдат от полза и с блузките с дълъг ръкав, отново решени в семпла или шарена материя.

Втори, звучащ скучно, но дали?, вариант е класическата риза. С цел избягване на стандартното, ризата позволява игра в полето на пропорциите - дължината, текстурата, щампата и цвета. Освен с памучна бяла риза, тукседо визията може да бъде обогатена с хавайска, деним, на райета или карета риза, а също така и с разнородни детайли в маншетите, яката или закопчаването.

За студените температури, например, комбинирането с поло е перфектен избор. От обикновен трикотаж, дребно или много едро плетиво, все до тенденциозните неонови тонове, полото ще добави изисканост, а от друга страна небрежност на визията.

Като за финал, костюмът позволява игра с голата кожа. В случая дребните lady блузки от фина материя, с дълбоко деколте и деликатна дантелка, дискретно показваща се зад реверите, перфектно ще допълнят цялото. За по-смелите, строгите горно и долно перфектно ще бъдат завършени с crop top или в екстремен случай, и може би любим, костюмът заслужава да бъде облечен и на голо.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.