Следва

Cannes 2019: Дават почетна награда на Ален Делон

Какво да четем: Париж в книги, не на френски

Жу-Ма-Пел... Ми-По-Пу...

Books преди 5 години




Френският ни не е толкова "добър", колкото този на Джоуи от "Приятели", но пък разбираме точно и ясно, когато иде реч за Givenchy, Balmain, Dior, Chanel и фешън компания, които ни учат на възможно най-разточително романтичния език на този свят.

И въпреки че Сърцето на Париж изгоря; въпреки че без Парижката Света Богородица, в пълния й блясък, френската столица никога няма да бъде същата, продължаваме да сме безвъзвратно влюбени и загубени по малките й улички, печените кестени, разходките на свечеряване по Сена и още куп малки неща, които правят Париж такъв, какъвто е - не онзи типично туристическият, а този, който откриваме "разгадан" между редовете на развлекателните четива от Елефант, за които, както винаги, ни разказва любимият ни #bookclub "екскурзовод" Надежда>>>



Шикозна, забавна и ексцентрична са думите, описващи Ванеса Гралл и първата ѝ книга: "Don’t be a tourist in Paris". Потапяйки ни в магията на Града на светлината, Неси ни доказва, че Париж винаги е добра идея. Бидейки сигурна, че всеки характер има нужда от различен Париж, авторката разделя дебютната си книга на глави, вдъхновени от филми, автори, че дори и връзки.



Всяка глава е посветена на писмо от неин почитател, на което, за съжаление, не е успяла да отговори, и разкрива малките пикантности и приказности на потайната френска столица.
Меси Неси (любимият блогър на Elephant bookstore) показва как да преследваме Хемингуей в книжарницата Shakespeare and Company, кои френски филми ще ни пренесат там предварително и как да получим онази така мечтана ексклузивна гледка към Айфеловата кула.



А защо да я прочетете ли... е, ако не друго, както самата Ванеса казва: "Защото едно е сигурно - този, който чете книгата, не е турист и не разлиства поредния пътеводител, а получава една бездънна бутлка вино и най-близкия си парижки довереник."

Няма как да отидем в града на модата, без да имаме безпощадното желание да сме досущ като девойките французойки, които са абсолютно безупречно стилизирани и соанирани. "How to be Parisian" на Anne Berest, Caroline de Maigret, Audrey Diwan и Sophie Mas е идеалното четиво, което да ни помогне да усвоите именно тези умения.



С типично френската си саркастична нотка, книгата потвърждава, че няма нужда да следим модните тенденции, като може просто да сме себе си; няма нужда и да чакате уикенда, за да се насладите на чаша вино!



"How to be Parisian" ни пренася отвъд модния свят и тенденции, и ни учи как да сме уверени, мистериозни, но най-вече създаващи впечатление, че всичко е лесно и прекрасно и то по онзи особено лежерен парижки маниер.



Добавяме само, че най-добрият начин да се насладите пълноценно на тази прекрасна книга, е с чаша кафе и няколко вкусни макарона...


А тук вижте:
Какво да четем: Обикновените необикновени жени
Какво да четем: Artx2

Еlephant Bookstore
ул. " Цар Шишман" 31

More Books