Следва

Cowriе Shell

#ootd: Bar Luce

Пайетено царство, buble gum дегустация и Уес Андерсън естетика...

All fashion преди 4 години

Спомняте си Валентина Мелпиняно & il suo vestito azzuro, чиито Bluemarine, Burberry, Hermes и Miss Sixty приковаха погледите ни по време на изминалата февруарска Модна седмица. Е, местоположението отново е същото - Милано, разбира се, но с леко изменение в градусите - локализираме се в сърцето на Fondazione Prada, Bar Luce - микс от естетическите решения на Уес Андерсън, кафетерията отваря врати преди едва две години. Вдъхновението от класиките "Rocco and His Brothers" (Лучано Висконти) и "Miracle in Milan" (Виторио де Сика) е явно, а усещането за участие във филма на самия Андерсън - неизбежно.

Ако ще сме участници в сценарий на Уес, то we better dress like it. За да се слеем хомогенно със сценографията, ни трябва нещо също толкова ретро шик, колкото е и самият интериор. Валентина за пореден път се справя брилянтно със задачата - пайетената рокля е като излята по тялото й, а непретенциозните, но достатъчно забелязващи се боти са в перфектния пастелен нюанс, принадлежащ в палитрата на Андерсън. Завършваме цялото с диадема à la The Grand Budapest Hotel като плитката на безстрашната Агата и сме сигурни, че самият Уес Андерсън би се гордял от четвъртъчната стилистика>>>

via GIPHY

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).