Следва

Дизайн за вдъхновение: Наемаме си къщата на Клод Моне

Принц Хари & Меган се отказаха от кралската титла

royal family no more?

Celebrities преди 4 години

Бебе Съсекс няма да се нарича принц или принцеса... такова решение взеха бъдещите родители принц Хари и Меган Маркъл, който по примера на принцеса Ан, решиха, че наследниците им няма да получават кралска титла.

"За да може първородното дете на Хари да получи титлата "Негово Кралско Височество", кралицата трябваше да получи специално писмено заявление, което така и не се случи. Затова сме уверени, че наследниците на херцога и херцогинята от Съсекс няма да получат царското звание", издават от Двореца.

Близки до кралското семейства издават, че двойката наистина се е отказала от кралските титли, което доста съответства на начина на живот, който Хари и Меган планират за децата си, защото за тях е най-важно те да растат в нормална среда, тъй като не са преки наследници на трона.

Според закона от 1917 г., издаден от Джордж V, "внуците на синовете на монарха по пряка линия във всички случаи получават титли и звания като деца на херцозите на нашето царство". Например наследниците на двойката на Кеймбридж получиха титлите принцове и принцеси благодарение на писмо, издадено от Кралицата 7 месеца преди раждането на принц Джордж, първородният син на принц Уилям и Кейт.

Херцозите на Съсекс, обаче, явно следват примера на принцеса Ан, единствената дъщеря на кралица Елизабет, която преди време се отказа от титлите за децата си Питър и Зара Филипс.


"След като получиш титлата е много трудно да се откажеш от нея. Брат ми и аз бяхме много щастливи, че наистина имахме нормално детство и собствен начин на живот, благодарение на разумното решение на майка ни", казвала е неведнъж дъщерята на принцеса Ан.

More from View Sofia

„Колкото и тъмна да е смъртта, светлината и животът са по-силни“: 20 емблематични цитата от Елизабет II

Celebrities преди 1 година

На 8 септември 2022 г. почина британската кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх, любимият суверен на англичаните. Тя започва управлението си през 1952 г. и става истински символ на нацията си. Дарена с фино чувство за хумор и огромна житейска мъдрост, покойната Кралица е жена, която ще се помни винаги, а някои от изречените от нея мисли ще останат в световната съкровищница завинаги >>>   

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 17 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 18 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.