Дизайн за вдъхновение: Наемаме си къщата на Клод Моне

Дизайн за вдъхновение: Наемаме си къщата на Клод Моне

art is...

Френското имение на Клод Моне вече може да стане ваш дом благодарение на услугата Airbnb.


Къщата се намира в норманското село Живерни, където художникът е живял 43 години, купувайки дома в края на XIX век, защото се влюбил в градината, в която да отглежда любимите си зеленчуци.

„Синята къща“ - така наречената импресионистка резиденция - е напълно ремонтирана през 2016 година. Разполага с три спални, три бани и много интересни мебели - както стари, така и модерни, и е само на 40 минути път от Париж, където е другата къща на основателя на импресионизма.

Симпатичната селска кухня на Моне, си има с практични дървени шкафове, плочки в цвят на старо вино и винтидж маса, идеална за мързеливи закуски. Влюбени сме в голямото златно огледало в ъгъла и френските двойни врати, които се отварят към просторната градина.


По време на живота си в този дом, от 1883 до 1926 година, художникът рисува над 25 зашеметяващи картини, включително известната "Синята къща в Зандам". За радост, къщата все още е украсен с някои от невероятните му творби, които посетителите могат да видят, ако решат да се разделят с 320 лева на вечер - което, реално погледнато, е нищо за това да поживееш там, където Моне е творил, нали?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia