Следва

Обичта на известните: Брадли и Ирина на романтична вечеря

Цветята на малката Ида: Кала

La vie en fleur... най-красивите мигове от пролетта с Huawei P30 Pro

All About Life преди 4 години

"Ти нали си виждала ония хубави пеперуди — червени, жълти и бели, — които приличат тъй много на цветя? Някога те наистина са били цветя, но след това са се откъснали от стъблата си, размахали са листенцата си като криле и са хвръкнали. И понеже са били послушни и добри, получили са позволение да летят и денем и да не се връщат вече вкъщи, на стъблата си. Така тия цветя се превърнали най-сетне в истински пеперуди."



Изящна, нежна и разточително мечтателна
, днешната принцеса на флората прилича досущ на пеперуда. А ние, подобно на ханс-кристиановата малка Ида, се потапяме в разкошната история на този флорален образ и ви подаряваме второто си цвете

Приятно запознанство>>>

Кала



* произход: Южна Африкa, другото име на Калата е Зантедеския (Zantedeschia) дадено в чест на италианският ботаник Giovanni Zantedeschi (1773-1846).

* отличителни черти: изящно, плътно стъбло, голямо бяло "наметало" обръщащо своята жълта тичинка.  Величествена и респектираща красота. С трайни цветове, които могат да бъдат различни от най-често срещият, именно бял цвят.

* предпочитания: некапризно цвете, при добра грижа (умерено слънчево огряване и добра хидратация) цетовете на Калата биха могли да достигнат до внушителни размери.
В диво състояние растенията живеят в полублатни местности, за това е добре ако се отглежда в саксия, то тя да бъде потопена във вода.

* качества: Калата е пазител на щастието в дома. Премахва и изчиства енергийното пространство от тъга и унило настроение. Има силно завихрена енергия. Помага на човек да стане по-силен и по-самоуверен. Уравновесява отрицателните и положителни вибрации и ги трансформира в поток от радост. Нарично е още цветето на Лъва.

 


Кадрите са заснети с невероятния Huawei P30 pro, който, независимо от това къде сме, успява да улови и запечата красотата около нас.

Благодарим и на NEA за гостоприемсвото и вниманието на нейните нежни и красиви цветя. 

А тук припомняме другите си флорални запознанства:
Цветята на малката Ида: Антуриум

More All About Life