Следва

Как Tiffany & Co. наложи монопол върху синьото си

След 4 години: Бертран Гийон си тръгна от Schiaparelli

null

All fashion преди 4 години

Модната къща Schiaparelli се сбогува с творческия си директор Бертран Гийон, който работи с марката в продължение на четири години и се превърна в любим дизайнер на имена като Тилда Суинтън, Селин Дион и Лейди Гага.



Официално Бертран, който през 2015-та зае мястото на Марко Дзанини,
отговаряше за готовите за носене колекции, но направи много, за да върне Schiaparelli обратно на кутюр подиума.

Дебютът на Гийон, който преди наемането в италианската Къща е работил във Valentino заедно с Пичоли и Мария Грация Кюри, за Schiaparelli бе с колекцията висша мода Fall'15, а за момента все още не е ясно кой ще го замести.

Марката Schiaparelli е основана през 1927 г. от Елза Скиапарели. За 90-та годишнината на Къщата Бертран Гийон възроди известното сако "Зодиак", изработено от самата Елза през 1938 г. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.