Следва

Как Tiffany & Co. наложи монопол върху синьото си

След 4 години: Бертран Гийон си тръгна от Schiaparelli

null

All fashion преди 4 години

Модната къща Schiaparelli се сбогува с творческия си директор Бертран Гийон, който работи с марката в продължение на четири години и се превърна в любим дизайнер на имена като Тилда Суинтън, Селин Дион и Лейди Гага.Официално Бертран, който през 2015-та зае мястото на Марко Дзанини,
отговаряше за готовите за носене колекции, но направи много, за да върне Schiaparelli обратно на кутюр подиума.

Дебютът на Гийон, който преди наемането в италианската Къща е работил във Valentino заедно с Пичоли и Мария Грация Кюри, за Schiaparelli бе с колекцията висша мода Fall'15, а за момента все още не е ясно кой ще го замести.

Марката Schiaparelli е основана през 1927 г. от Елза Скиапарели. За 90-та годишнината на Къщата Бертран Гийон възроди известното сако "Зодиак", изработено от самата Елза през 1938 г. 

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 3 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 6 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.