Следва

Тина & Венсан си имат Амазони. Третата рожба на татко В.

Цветята на малката Ида: Лале

La vie en fleur... най-красивите мигове от пролетта с Huawei P30 Pro

All About Life преди 4 години

- Но как ще каже това цветето на другите цветя? Нали цветята не могат да говорят?
- Вярно е, те не могат да говорят — отвърна студентът, — но затова пък се разбират със знаци. Нима ти не си виждала как цветята кимат с глави и движат листенцата си, когато ги лъхне вятър? За тях тия знаци са също тъй разбираеми, както са за нас думите!




Ден след Цветница и в самото началото на Страстната седмица, надиплените листа на новото ни цветно запознанство започват плахо да е разлистват, така сякаш слънцето никога повече няма да си отиде и април няма да си представя, че е ноември.

И отново, досущ като ханс-кристиановата малка Ида, се потапяме в разкошната история на този флорален образ и ви подаряваме третото си цвете.

Приятно запознанство>>>

Лале 



* произход: от семейство Кремови. Произхожадт от Мала Азия, но донесени в Турция, където се превръщат във важна част от местната култура. Лалето а.к.а tulip, както се използва в Западния свят днес идва от турски и персийски. Средата на 16-ти век лалетта мигритали в Европа и се превърнали в най-търсеното и отглеждано цвете в Нидерландия през 17-ти век. Така наречената "tulip fever" - треска по лалето презвела Нидерландия в Нидерландския златен век, когато манията по лалетата достигнала до там, че някои сортове стрували десет пъти повече от годишния доход на опитен занаятчия. В сетовен мащаб холандците са най-големите и водещи и до днес производители и износители на лалета.

* отличителни черти: Изключително симетрични изваяни листа с овална форма, нежни, но същевременно плътни. С тънко стъбло и големи зелени листа. Разнообразни на цвят. Някои имат особена шарка, която прелива от един в друг цвят, считало се е, че е предизивкана от болест по цветята, но днес е смята за ефект, резултрат от смесването на различни сортове.


Кадрите са заснети с невероятния Huawei P30 pro, който, независимо от това къде сме, успява да улови и запечата красотата около нас.

Благодарим и на NEA за гостоприемсвото и вниманието на нейните нежни и красиви цветя. 

А тук припомняме другите си флорални запознанства:
Цветята на малката Ида: Антуриум
Цветята на малката Ида: Кала

More from View Sofia

Започват продажбите в България на новите HUAWEI FreeBuds Pro 2, разработени в партньорство с Devialet

All About Life преди 1 година

Новото поколение акустични TWS слушалки HUAWEI FreeBuds Pro 2, разработени в партньорство с Devialet, вече се предлагат на българския пазар в цветовете бял и Silver Frost, на препоръчителна цена от 399 лева.

Дете бе моят татко, дете ще съм и аз: Иван & Наси

All About Life преди 4 години

Готино е, когато ти позволят да караш скейт и тротинетка в Института  за съвременно изкуство. Още пò, когато татко ти рисува точки по носа и бузките. Най-готино е обаче да отговаряте на въпроси заедно и то за детската, посветена на 1-ви юни рубрика на View Sofia.

Huawei обяви кои модели и кога ще получат EMUI 11 в България

All About Life преди 3 години

Huawei обяви кога ще започнат актуализациите на 14 модела смартфони и таблети към най-новия интерфейс EMUI 11, който бе представен официално на 22 октомври в рамите на световната премиера на новия флагман Mate 40 Pro

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 14 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 14 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.